Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда за 22-годишния А.П. от

...
Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда за 22-годишния А.П. от
Коментари Харесай

Осъдиха условно младеж, прегазил възрастна велосипедистка в Селановци

Врачанският областен съд произнесе неоправдателна присъда за 22-годишния А.П. от Селановци. Той бе приет за отговорен в това, че блъснал и умъртвил стара велосипедистка в селото.



Фаталният случай е станал на 22 април предходната година. Младежът подкарал лекия си автомобил „ Фолксваген Голф “ на заден ход. Той обаче не гледал непрестанно пътя зад презоното средство и на кръстовище блъснал жена на колело. 
След действието подсъдимият е направил всичко, зависещо от него, за оказване помощ на потърпевшата. Въпреки напъните му обаче, 79-годишната П.М., също от Селановци, умряла. 
Делото по случая мина в едно съвещание, като по искане на подсъдимия и неговата отбрана то се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване. А. П. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. 
При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета. Наложеното наказване на подсъдимия след редукцията е 1 година „ отнемане от независимост “, чието осъществяване е отсрочено за период от 3 години и 6 месеца. Съдът лиши А. П. и от правото да ръководи МПС за период от 1 година и 6 месеца. Присъдата е постановена при превес на смекчаващи виновността условия. Мотивите към присъдата ще бъдат направени в законоустановения период.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР