Врачанският митрополит Григорий отслужи молебен за здравето и преуспяването на

...
Врачанският митрополит Григорий отслужи молебен за здравето и преуспяването на
Коментари Харесай

Молебен за децата отслужи Врачанският митрополит Григорий

Врачанският митрополит Григорий отслужи молебен за здравето и преуспяването на децата от епархията. Молебенът бе към празнувания през днешния ден свети Стилиян, който е покровител на децата.

Богослужението се състоя в катедралния храм “Св. апостоли ” в регионалния град. Църквата се извърши с деца и възпитаници от Враца, с техни родители, учители и шефове. Сред формалните посетители бе и кметът на общината Калин Каменов.
 Молебенът Врачанска митрополия
След края на молебена владиката описа на дребните кой е свети Стилиян и за какво той е считан за покровител на децата. След това се обърна към възрастните с думите: “Всички ние дружно би трябвало да се погрижим за това дребните дечица да вървят по пътя към Царството Божие.

Да се постараем всички дружно – учебно заведение, черква, семейство – да ги възпитаваме и да ги създадем едни вярващи индивиди. Да ги създадем едни положителни хора. Да ги създадем едни миротворци и добротворци.-->

И тогава, когато ги научим да бъдат положителни, да влизат в храма Господен и да насочат своите чисти молебствия към Бога, тог ава те ще вървят твърдо по пътя, който води към Царството Божие! ”.
 Молебенът Врачанска митрополия
Владиката напомни и оня фрагмент от Евангелието, в който Иисус Христос споделя на възрастните да оставят децата да дохождат при Него, тъй като на такива е Царството Божие. “А вие, дечица, не забравяйте, че имате един доста мощен асистент, който постоянно ще ви помогне, постоянно ще ви поддържа, постоянно ще ви настави, стига вие да не забравяте в никакъв случай за него – това е свети Стилиян.

И да казвате една молитвичка към него: “Свети Стилияне, помилуй ни и ни помогни! ”. Тези думички ще бъдат задоволителни светията да ви се притече на помощ ” – по този начин наставляваше децата Врачанският митрополит.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР