Врачанските общински съветници приеха преобразуването на ДГ „Звездица", стана ясно

...
Врачанските общински съветници приеха преобразуването на ДГ „Звездица", стана ясно
Коментари Харесай

Преобразуват забавачница във Враца поради липса на деца

Врачанските общински съветници одобриха преобразуването на ДГ „ Звездица ", стана ясно от постоянната сесия на локалния парламент.
Проектът бе утвърден с 20 вота „ за “, 12 – „ срещу “ и 3-ма "въздържали се ".
Заместник-кметът на община Враца – Петя Долапчиева внесе предлагането на общинския съвет за забавачницата, наранена от намаляването на броя на децата в последните години. Притеснителен е фактът, че годишно приемът на малчугани в детската градина понижава и тя към този момент не е измежду желаните от родителите. От началото на образователната година в заведението се образоват и възпитават 65 деца.
Друг претекст за предлагането е, че на територията на община Враца няма друга детска градина, в която да има под 100 деца.
Имайки поради претекстовете, локалният парламент одобри ДГ “Звездица “ – Враца да бъде преобразувана във филиал „ Звездица “ на ДГ “Звънче “. Както и съществуващият сега филиал на „ Звездица “ в с. Бели извор, да се трансформира във филиал на ДГ “Вълшебница “ в регионалния град.
Наличният инвентар, сградният фонд и дворните площи, ще бъдат признати за стопанисване и ръководство надлежно за ДГ “Звездица “ – Враца от ДГ “Звънче “ – Враца, за филиала на ДГ “Звездица “ в с.Бели извор от ДГ “Вълшебница “ – Враца.
На сесията стана ясно, че преобразуването не постанова редуциране на нито една педагогическа, здравна или непедагогическа служба.
Решението за забавачницата провокира бурни диспути измежду сенаторите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР