Врачани честваха днес 145 години от освобождението на града с

...
Врачани честваха днес 145 години от освобождението на града с
Коментари Харесай

Враца отбеляза 145 години от Освобождението си

Врачани честваха през днешния ден 145 години от освобождението на града с празненство, което по традиция се състоя край паметника „ Вестителят на свободата “.



Предците ни не са имали опцията да живеят умерено, да бъдат самостоятелни и да изповядват свободно своята религия . Делото им ни сподели, че единността и вярата са по-силни от всяка компликация. Днес всеки от нас би трябвало да си зададе въпроса дали е заслужен правоприемник и пази ли земята, завещана ни с доста кръв и сълзи. Аз имам вяра, че можем да бъдем потребни и да работим всекидневно за развиването на нашия общ дом. Дали ще го създадем - зависи единствено от нас. Нека пазим чиста паметта на тези, които са положили костите си, в името на нашето бъдеще. Нека бъдем почтени наследници на нашите предшественици и да продължим да развиваме родния ни град! Честит празник ”, с тези думи кметът Калин Каменов се обърна в приветствието си във връзка 145-та годишнина от Освобождението на Враца.
 Община Враца
В рамките на церемонията бяха показани къси исторически обстоятелства, свързани с освобождението на града. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.
 Община Враца

В знак на благодарност, пред паметника „ Вестителят на свободата ”, бяха поднесени венци и цветя.

 Община Враца
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР