Впрягат суперкомпютърни клъстери в борбата срещу коронавирусаEPYC сървъри осигуряват суперкомпютърни

...
Впрягат суперкомпютърни клъстери в борбата срещу коронавирусаEPYC сървъри осигуряват суперкомпютърни
Коментари Харесай

AMD COVID-19 HPC фонд подпомага щатски университети

Впрягат суперкомпютърни клъстери в битката против ковид

EPYC сървъри обезпечават суперкомпютърни благоприятни условия за учени от целия свят
(снимка: AMD)

Нюйоркският университет (NYU),  Масачузетският софтуерен институт (MIT) и университетът Райс са първите университетски организации, които ще получат изцяло комплектовани системи, основани на AMD технологии, от фонда AMD HPC за проучвания, свързани с COVID-19.

AMD заяви също, че ще достави облачно-базирана система с EPYC CPU и Radeon Instinct GPU, ситуирана на площадка в Penguin Computing, която ще обезпечи отдалечени суперкомпютърни благоприятни условия за откриватели от целия свят. Дарените системи ще предложат общо над 7 петафлопа изчислителна мощ, която ще бъде приложена за битка с COVID-19.

„ Високопроизводителните изчислителни среди (НРС) играят сериозно значима воля в актуалните вирусни проучвания, като задълбочават нашето схващане по какъв начин обособените вируси работят и в следствие форсират създаването на евентуални лечебни средства и ваксини ”, сподели Лиза Су, президент и Съд на Европейските общности на AMD.

Университетите, които получават тези софтуерни средства, се чака да ги употребяват за задания в геномиката, създаването на ваксини, проучване и моделиране на методите на предаване на вирусите.
още по тематиката
Освен това учени от целия свят, провеждащи проучвания, свързани с COVID-19, могат да изискат достъп до употребения отдалечено AMD-базиран заоблачен HPC клъстер в Penguin Computing, като подадат свои оферти на [email protected].

Университетите, получили софтуерна поддръжка, приготвят своите проучвателен проекти и инфраструктура, с цел да одобряват системите, и създават разнообразни проучвателен планове, които могат да имат краткосрочно и дълготрайно влияние.

„ Изчислителните запаси, дарени от AMD, ще бъдет впрегнати да работят от учените в NYU в необятна гама дисциплини и планове, ориентирани към проучване на голям брой значими аспекти на рецесията с COVID-19 – в това число разкриване на медикаменти, които могат да лекуват заболели с COVID-19, бъдещи разновидности на SARS вируси, разбор на медицински изображения от проучванията на голям брой пациенти, както и разбор на политическите връзки и държанието на гласоподавателите като реакция на финансовите проблеми ”, разясни Ръсел Кафлиш, шеф на Института Куран за математически науки към NYU.

Фондът AMD COVID-19 HPC бе учреден, с цел да обезпечи изчислителни запаси на изследователските организации, занимаващи се с изследвания на пандемията COVID-19 и други заболявания.

Освен първичните дарения на високопроизводителни изчислителни системи за 15 милиона $, AMD способства с софтуерни запаси за съвсем удвояване на върховата мощ на „ Corona ” системата в Националната лаборатория Лорънс Ливърмор, която дава изчислителни запаси за молекулярно моделиране в помощ на изследванията на COVID-19.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР