Войниците, пилотиращи украинската флотилия от малки, евтини щурмови дронове, изразяват

...
Войниците, пилотиращи украинската флотилия от малки, евтини щурмови дронове, изразяват
Коментари Харесай

Украински пилоти на дронове се страхуват, че предимството пред Русия вече е загубено

Войниците, пилотиращи украинската флотилия от дребни, евтини щурмови дронове, показват опасения, че макар че са пионери в потреблението им, в този момент са задминати и от техния съперник , до момента в който Москва налива пари и запаси в своя бранш за дронове, предава " Ройтерс ".

Използването на пъргави дронове с аспект от първо лице (FPV) в борба е една от най-успешните от другите евтини тактики, които Украйна употребява, с цел да се отбрани от пълномащабното навлизане на Русия, нейният доста по-богат и по-мощен комшия.

Въпреки това Москва също по този начин последователно отразява и усилва потреблението на тези дронове, които в началото са били направени за надпревари от фенове и запалянковци, само че са модифицирани да носят експлозиви, до унищожителен резултат.

Всяка седмица и двете страни разгласяват фрагменти от бордови камери от FPV дронове, които костват няколкостотин $, унищожаващи противников танкове и радарни системи на стойност милиони.
 Бъдещето на войната: Когато дрон за 400 $, може да унищожи танк за 2 милиона
Бъдещето на войната: Когато дрон за 400 $, може да унищожи танк за 2 милиона

FPV дроновете се употребяват като гъвкави оръжия, които могат да трансформират резултатите на бойното поле

В поле в източната област Донецк, пилоти дошли да извършат тестов полет на дронове от 80-та десантно-щурмова бригада, воюващи покрай Бахмут, споделиха, че Русия печели превъзходство посредством по-организирани доставки и по-големи разноски.

" Техните дронове са постоянно във въздуха, през деня и нощем. Виждаме, че са внедрили серийно произвеждане на дронове за разузнаване, наблюдаване и за нанасяне на удари ", сподели 34-годишен пълководец на взвод с дронове, който се показа с позивната " Комрад ".

Въпреки че е мъчно да се оцени тъкмо численото предимство на Русия в FPV дронове - и опитът на единицата покрай Бахмут дава единствено моментна фотография на протичащото се - Комрад го оцени на към два пъти повече от това, което Украйна разполага в неговия бранш от фронта.

" Дроновете трансформират играта в тази война . Ако объркаме това, нещата ще бъдат сложни ", сподели той.

Комрад казва, че неговите екипажи могат да извършват до 40 ударни задачи дневно - само че броят им постоянно е доста по-малък заради липса на дронове.

Старши сержантът от ротата за безпилотни летателни апарати на бригадата, сподели, че от време на време екипажът може да има 10 разпознати цели, само че единствено два или три дрона.

" Така че можем да ударим две или три позиции и би трябвало да пропуснем седем, тъй като нямаме с какво да ги ударим. "

Русия усили производството на FPV дронове тази година. Руско държавно отбранително дружество разгласи този май, че възнамерява да стартира да създава до 3000 БЛА на месец.

Самуел Бендет, старши асистент помощник в Центъра за нова американска сигурност, сподели, че Русия е нараснала доста производството на FPV дронове посредством доброволчески групи , които сами създават хиляди дронове на месец, както и отбранителния бранш, който също уголемява производството на такива дронове.

" Тази година беше сериозна за напъните на Русия да пусне тази технология в огромни количества и би трябвало да се чака още по-голямо изпитание през 2024 година "

Междувременно държавното управление на Украйна финансира производството на по-големи дронове с по-голям обхват за разузнаване и нахлуване, само че по-голямата част от дребните устройства на равнище полесражение бяха закупени по време на войната от цивилен организации и дарения от частни лица.

Пилотите от 80-та бригада настояват, че това към момента е по този начин, макар че страната към този момент доставя някои FPV дронове.

Украинският министър на цифровите технологии Михайло Федоров сподели пред Ройтерс през септември, че Украйна е нараснала общото си  

" Имаме подготвени хора, стимулирани хора. Но от време на време усещаме недостиг и в случай че държавното управление пусне широкомащабно произвеждане на тези дронове, войната ще се насочи в наша изгода ", сподели Йизхак.
 Зеленски: Украйна има проект за продължение на военните дейности
Зеленски: Украйна има проект за продължение на военните дейности

Той убеждава Запада във значимостта за продължаването на поддръжката за Украйна

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР