Войниците ни сами са си виновни за атаката в Макеевка.Това

...
Войниците ни сами са си виновни за атаката в Макеевка.Това
Коментари Харесай

Руското военно министерство: Войниците ни сами са си виновни за атаката в Макеевка

" Войниците ни сами са си отговорни за офанзивата в Макеевка. "

Това разгласи съветското министерство на защитата в коментар за украинското нахлуване през уикенда, при което бяха убити 89 съветски военнослужещи, съобщи ТАСС. Според украинските управляващи починалите са в пъти повече.

Като съществена причина за офанзивата Москва посочва неразрешеното потребление на мобилни телефони от бойците.

" Вече е явно, че главната причина за случилото се е включването и всеобщото потребление от персоналния състав, макар възбраната, на мобилни телефони в региона на обсега на вражеските оръжия. Този фактор е дал опция на врага да наблюдава и дефинира координатите на местоположението на бойците за нанасяне на ракетен удар ", сподели генерал-лейтенант Сергей Севрюков, допълвайки, че се вземат ограничения за попречване на сходни нещастия в бъдеще.

Той означи, че комисия проверява събитията към случая и въз основа на резултатите от следствието отговорните за случилото се ще бъдат подведени под отговорност, предава Българска телеграфна агенция.

По-рано министерството на защитата заяви за 63-ма убити съветски военнослужещи при украинската офанзива против град Макеевка в новогодишната нощ. Украинците са изстреляли шест снаряда от реактивна система за залпов огън " Хаймарс " по пункт за краткотрайно разполагане на съветско военно поделение в региона на града в източните околности на Донецк. Сградата е била изумена от " четири ракети с фугасна бойна глава ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР