Войната за легитимност в шахмата между двете спорещи федерации уж

...
Войната за легитимност в шахмата между двете спорещи федерации уж
Коментари Харесай

В шахмата излязоха с контраоферта за обединение на двете федерации

Войната за легитимност в шахмата сред двете спорещи федерации сякаш върви към край, само че не напълно.

Поради простата причина, че и двете страни оферират обединяване, само че под своята шапка.

Днес Българската спортна федерация по шахмат (БСФШ) излезе с предложение към Българска федерация по шахмат 2022 (БФШ 2022) за обединяване.

Предложението на централата, ръководена от гросмайстор Милен Василев, е ориентирано персонално към определената за ръководител на БФШ 2022 доцент доктор Венета Петкова, на която се предлага пост като заместник-председател и правото да уточни двама членове на Управителния съвет.

Според БСФШ по този метод ще може да се възобнови естественият шахматен живот в България, който към този момент повече от седем години е в застой.

Предложението на БСФШ идва в деня, в който БФШ 2022 има планувано Отчетно-изборно заседание. На 12 февруари тази година от БФШ 2022 на собствен ред изпратиха покана към Милен Василев да участва на това заседание и да стане съпредседател на обединена федерация под шапката на БФШ 2022.

Разделението сред двете съществени шахматни федерации в България продължава, защото всяка от тях държи мощен коз в ръцете си. БФШ 2022 има народен лиценз, публикуван от Министерството на младежта и спорта. В същото време в края на предходната година БСФШ бе призната за член както на Международната шахматна федерация (ФИДЕ), по този начин и по-късно на Европейския шахматен съюз (ЕШС).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР