Войната в Украйна ще се отрази негативно върху процесите в

...
Войната в Украйна ще се отрази негативно върху процесите в
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Когато свърши войната в Украйна, ще имаме една Европа, разделена с дълбока пропаст

Войната в Украйна ще се отрази отрицателно върху процесите в Европейски Съюз. Това сподели в аудиокаста на   " Фокус " " Това е България "   Любомир Кючуков, някогашен заместник-министър на външните работи, в този момент шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки.

" След Украйна и Русия, Европа е най-потърпевша от това, което се случва. Второ, когато и както да приключи тази война ние ще имаме една безусловно разкачена Европа, разграничена с една дълбока бездна, където даже съдействието, даже разговорът отсъстват. Сегашната динамичност на развиване на интернационалните връзки по-скоро обрисува обстановка, когато Съединени американски щати последователно ще оставят на Европа задачата за сдържането на Русия, съсредоточавайки своите старания и запас в противоборството за световно водачество с Китай ", уточни анализаторът.

Според него, въпреки това виждаме едни надълбоко милитаризирани интернационалните връзки – Европа разгласи публично прехода си към  прекосяването на стопанската система на военни релси.

" Т.е. всичко това, в своята цялост, допуска много тежки времена за Европа, и в случай че тя не поеме това, което преди време беше дефинирано като стратегическа самостоятелност като своя цел и не се постарае да се трансформира в независим световен състезател, тя ще седи на втория ред на масата на международните проблеми, а там ще бъдат единствено Съединени американски щати и Китай ", добави Любомир Кючуков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР