Войната в Украйна се насочва към корейски сценарий, твърди белгийският

...
Войната в Украйна се насочва към корейски сценарий, твърди белгийският
Коментари Харесай

Белгийски полковник: Войната в Украйна върви към корейски сценарий

В ойната в Украйна се насочва към " корейски сюжет ", твърди белгийският полковник от запаса Роже Хусен, представен в локални медии. Така той дава отговор на въпрос дали споделя оценката на английския военачалник Ричърд Барънс, че Русия тази година може да завоюва войната. Барънс направи този коментар предходната седмица преди Би Би Си.

Хусен показва очакване за заледяване на спора и противоречие с оценката на английския си сътрудник. Според него, с цел да завоюва войната, Русия би трябвало да успее да направи по този начин, че на власт в Украйна да пристигна марионетно държавно управление, а това не наподобява евентуално тази година.

Белгийският специалист е на мнение, че успеха за Русия изисква тройно предимство над украинските сили във всяко отношение. Той отбелязва, че въпреки съветските войски да имат висока бройка, във връзка с артилерията и авиацията нещата стоят друго. Хусен цитира данни, съгласно които украинските бойци на фронта са към 400 хиляди, а съветските - до половин милион. Неговият извод е, че Русия има потребност от още 1,25 милиона фронтоваци, с цел да завоюва.

Хусен добавя, че даже да победи в борбата, Русия не би могла да удържи завзетите земи, тъй като към този момент цялото украинско население е настроено враждебно, даже на изток. По негови калкулации за поддържането на непрекъснато военно съветско наличие при положение на цялостна окупация на Украйна ще бъдат нужни към 700 хиляди бойци, което не е постижимо.

Той позволява Русия да наложи цялостен боен надзор над източните украински области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Според него съветският президент Владимир Путин би могъл тогава да разгласи пред руснаците победа, само че в случай че реши да продължи по-нататък, би трябвало страната му да усили доста производството на муниции, а това би било мъчно в днешното положение на съветската стопанска система.

Белгийският боен показва, че при такова развиване Путин би минал към договаряния, а при прекъсване на военната помощ от Съединени американски щати за Киев при положение на избиране на Доналд Тръмп за президент, украинският държавен глава Володимир Зеленски евентуално ще одобри да договаря. Накрая Хусен припомня, че сред Северна и Южна Корея е оповестено преустановяване на огъня още през 1953 година, само че двете страни остават в положение на война и до през днешния ден.

 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР