Войната в Украйна навлезе в третия си етап и сегашните

...
Войната в Украйна навлезе в третия си етап и сегашните
Коментари Харесай

Войната в Украйна навлезе в третия си етап

Войната в Украйна навлезе в " третия си стадий " и сегашните военни триумфи на украинските сили ще имат лавинообразен резултат, като ще доведат до провалянето на съветската войска, споделя украинският министър на защитата Олексий Резников в изявление за френския в. " Монд ", оповестено през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6929
" Контраофанзивата ни е третият стадий ", акцентира Резников на фона на бързото нахлуване на украинските сили в Източна и Южна Украйна.

Украйна съобщи, че от началото на този месец си е върнала 3000 кв. км територии.

" Целта на първия стадий от войната бе да удържим руснаците. Вторият се състоеше в установяването на баланс сред тях и нас на фронта, в стабилизиране на фронта и в тестване на тяхната устойчивост ", изяснява украинският министър за френското издание.

" Нашият общоприет щаб създаде проект предвид на въоръжението, което получихме от сътрудниците ни; започнахме да използваме мобилните артилерийски системи " Хаймарс ", с цел да прекъснем логистичните линии на съперника, да унищожим хранилища с гориво и муниции. Това е третият стадий на войната, който стартира в Южна и Северна Украйна, в регионите на Херсон и Харков ", споделя още Олексий Резников.

Целта на Украйна е да освободи всичките си окупирани територии, " в това число Крим, Луганска област и Донецка област. Нашите граничари ще открият постовете си по протежението на руско-украинската граница - такава, каквато тя бе закрепена през 1991 година ", акцентира министърът.

Освен " цялостното избавление " на украинските територии, Киев упорства също по този начин за " пределно ясна пътна карта за заплащането на репарации от Русия и за подвеждането под отговорност на отговорните за военни закононарушения ", осъществени от началото на съветското навлизане на 24 февруари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР