Войната в Украйна има и друго лице - на провалените

...
Войната в Украйна има и друго лице - на провалените
Коментари Харесай

10 абитуриенти се върнаха в своето училище в Харков за един последен валс

Войната в Украйна има и друго лице - на провалените проекти и неизживените страсти. Една трогателна история на възпитаници от Харков споделя Българска национална телевизия.

10 зрелостници се върнаха в своето 134-о учебно заведение в Харков за един финален валс. Сред руините.

В самото начало на съветската инвазия в Украйна постройката е атакувана. Училището се трансформира в охраняем пост на съветските специфични елементи в Харков.

То е и последната база на взвод от 30 съветски бойци преди съветските сили да бъдат изтласкани. Украинските военни, взели участие в интервенцията, са измежду присъстващите на символичния танц, изпълнен от останалите в града възпитаници.

Една фотография обиколи обществените мрежи - на момиче в луксозна алена рокля измежду разрушенията в Харков. Първоначално тя е оповестена от нейната вуйна, която споделя за унищожените проекти и фантазии.

" Племенницата ми трябваше да приключи гимназия тази година. С приятелките ѝ възнамеряваха бала, купиха рокли и чакаха огромния ден. Но пристигнаха руснаците. Училището ѝ беше разрушено на 27 февруари 2022. Днес тя се върна освен това, което е останало от него и нейните проекти ".

Харков е вторият по величина град в Украйна. Той беше подложен на масиран обстрел през февруари и април, само че периодичен е цел на въздушни и ракетни офанзиви и през останалото време. По данни на локалните управляващи един човек е бил погубен, а трима ранени при следващото нахлуване на 7 юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР