Войната в Украйна е причината за кризата с разходите за

...
Войната в Украйна е причината за кризата с разходите за
Коментари Харесай

Русия е виновна, че германците не могат да си позволят почивки: Берлин

Войната в Украйна е повода за рецесията с разноските за живот в Германия, съобщи министърът на външните работи Аналена Баербок в изявление за вестник Bild.

Запитана за пояснение на последния ангажимент на Берлин за военна помощ на Киев, до момента в който Германия страда от внезапно покачваща се инфлация, която кара хората да понижават разноските си, като да вземем за пример за почивки, Баербок съобщи, че " едното няма нищо общо с другото ". Тя твърди, че не военната помощ за Украйна тежи на джоба на германците, а военната атака на Русия.

" Тази съветска нападателна война е освен причина за пагубната обстановка в Украйна... само че е и повода международната стопанска система да изпадне в нова рецесия след [Ковида-19], гладът в света да се усили, да сме в икономическа криза и в Европа, тъй като се направихме самостоятелни от съветския газ и нефт ", съобщи Баербок.

  " С други думи, на всички, които в този момент споделят: " Направете нещо за инфлацията ", давам отговор: " Това е една от аргументите, заради които тази война би трябвало да спре. "

Баербок сподели, че фактът, че хората нямат задоволително пари, с цел да отидат на отмора, наранява и нея, само че прикани хората " да внимават да не стартираме да отвръщаме взор от това, което се случва в Украйна, когато приказваме за почивки, тъй като тази война не е оставила и нас незасегнати ".

" Изправянето на страданията в Украйна против обществените помощи в Германия не е от изгода за никого тук, в Германия, който има малко пари. И това би било насмешка с народа на Украйна ", съобщи тя.

Берлин намерено поддържа Киев в спора с Москва, а по-рано тази седмица завърши още един пакет военна помощ за Украйна на стойност 700 млн. евро (786 млн. долара). Германският канцлер Олаф Шолц съобщи тази седмица, че страната му чака да даде на Украйна оръжейни доставки на обща стойност 19 милиарда $ до 2027 година

 Германската общност обаче е все по-предпазлива към военната поддръжка за Киев, а Германия изпада в криза при започване на 2023 година на фона на внезапно покачващата се инфлация. През декември 2022 година социологическо изследване на YouGov демонстрира, че 45% са срещу изпращането на немски бойни танкове Leopard 2 в Украйна. През февруари тази година съвсем две трети от интервюираните германци се оповестиха срещу даването на Киев на изтребители.

На партиен протест в Бранденбург предишния месец Шолц беше освиркан и освиркан поради напъните му да изпрати военна помощ на Украйна, като присъстващите го нарекоха " подбудител на войната " и желаеха " мир без оръжия ".

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР