Войната в Газа погреба много от най-важните принципи на хуманитарното

...
Войната в Газа погреба много от най-важните принципи на хуманитарното
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Войната в Газа погреба хуманитарното право

" Войната в Газа погреба доста от най-важните правила на филантропичното право ", съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел.

Той разказа спора в Газа като най-голямото гробище, имайки поради цивилните жертви измежду палестинското население.

Външните министри на страните от Европейския съюз са в Брюксел, с цел да обсъдят войната в линията Газа и наказания против израелски заселници на Западния бряг, забъркани в прояви на принуждение против палестинци след офанзивата на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " против Израел на 7 октомври предходната година.

Борел сподели, че се чакат още наказания против " Хамас ". Освен това той прикани страните от Европейски Съюз да подхващат ограничения против пречките, които основава Израел пред доставките на филантропична помощ в линията Газа.

" Германия, в качеството си на другар на Израел, ясно съобщи на израелското държавно управление, че би трябвало да бъде обезпечен достъпът на линията Газа до доставки на филантропична помощ ", съобщи немската външна министърка Аналена Бербок.

Всеки втори гражданин на линията Газа е в пагубна продоволствена обстановка, като ситуацията е извънредно тежко в Северна Газа.

" Надпреварваме се с времето, с цел да преодолеем въздействието на ширещия се апетит в линията Газа ", сподели ръководителят на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци Филип Лазарини на конференция в Кайро с египетския външен министър Самех Шукри.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР