Войната след края на зимата може да се окаже с

...
Войната след края на зимата може да се окаже с
Коментари Харесай

Жестока зима очаква руснаците в Украйна

Войната след края на зимата може да се окаже с позитивен резултат за Украйна. Такова мнение изрази журналистът от проверяващото издание Bellingcat Христо Грозев в изявление за Нова телевизия.

“Руските военни се оплакват от неналичието на топли облекла и съоръжение, по тази причина те молят хората да ги подкрепят. Очевидно има огромни проблеми с логистиката и финансирането на съветската войска, и с корупцията, която води до неналичието на такива базисни неща ”, изясни Грозев. “От друга с Украйна продължава да получава помощи за нелетални оръжия и принадлежности. Въпросът е дали този гамбит, който Русия сега играе с газовите закани, ще докара до прекъсване не потока от помощ през зимата. Това е главният фактор ”, добави той.

Прогнозата му е, че в случай че продължат потоците от оръжия и нелетална техника към Украйна, е допустимо Украйна да завоюва войната и да си върне териториите до началото на пролетта.

Според осведомени източници, задачата на Путин е да се съберат към 50-60 000 нови бойци, сподели още журналистът. “Към момента има към 5 частни компании, които се занимават с набирането на бойци. Хората, които са наети като наемници от пандизите до в този момент са към 5000 души ”, разясни Грозев.

По думите му през последните няколко седмици има вътрешна битка в Русия сред извънредно десните и националистически сили, които желаят да има готовност. “Това към този момент не е в полза на Путин, защото в огромните градове живеят в заблуда, че война няма. Войната се усеща в Далечния изток, в бедните райони, откъдето идват най-вече от бойците на контрактна основа ”, изясни той и добави, че това, което виждаме сега е скрита готовност, а точно набирането на пандизчиите с тежки присъди, против заричане след 6-месеца присъединяване във войната, то да им бъде опростено.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР