Войната ще приключи, когато Украйна победи или Русия се откаже

...
Войната ще приключи, когато Украйна победи или Русия се откаже
Коментари Харесай

Зеленски: Край на войната при победа на Украйна или капитулация на Русия



Войната ще завърши, когато Украйна победи или Русия се откаже от нападателните си проекти. Това съобщи в сряда украинският президент Володимир Зеленски.

Той направи това изказване в послание посредством видео връзка към The New York Times DealBook Summit, заяви " Укринформ ".

" Войната ще свърши, когато ние спечелим или когато Руската федерация го изиска. Може да се случи Русия да я желае, когато почувства, че е слаба, че е в изолираност и че няма сътрудници по този въпрос. Ние имаме вяра че това ще завърши през идващите месеци ", сподели Зеленски.

Зеленски: На фронта е тежко, съветските сили натискат в Донбас
Зеленски: На фронта е тежко, съветските сили натискат в Донбас

В Донецк Москва губела стотици мобилизирани и наемници всекидневно

Припомняме, че по-рано Зеленски съобщи, че съветските сили се пробват да настъпят в региона на Донбас и Харков. Във вечерното си видеообръщение той означи, че обстановката на фронтовата линия остава сложна.

Той посочи, че Русия е " пропиляла " войските си в Донецк, припомняйки обстоятелството, че съветските сили към момента не са завладяли региона макар прогнозите, че ще се укрепи в региона преди зимата.

Наскоро той допусна, че Русия може да нанесе нови ракетни удари по Украйна през идващите дни и предизвести военните сили и жителите да бъдат готови за сложна обстановка.

Източният район Донбас в Украйна обгръща областите Луганск и Донецк, където от месеци се водят яростни боеве сред украинските и съветските сили. Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че " би трябвало да сме готови за повече бежанци към останалата част на Европа ".

Той посочи, че напорът от бежанци е поради " умишлената офанзива на Русия против сериозни услуги, отопление, електричество, вода и газ " в Украйна.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР