Войната някак изглежда като забавление във Фейсбук – лайкове и

...
Войната някак изглежда като забавление във Фейсбук – лайкове и
Коментари Харесай

Журналист: Никога досега светът не е бил толкова близо до ядрена война

Войната някак наподобява като развлечение във Facebook – лайкове и емотикони… Ако анализаторите из обществените мрежи не са го проумяли, в никакъв случай до момента светът не е бил толкоз покрай нуклеарна война, от Карибската рецесия насам

Изглежда и политици не го проумяват, написа Иван Бакалов в

Има държавни управления ястреби, и в обществото доминират ястреби. Това е напълно действителна основа да стартира Трета международна.
На някой му наподобява обикновено, че може да се случи – да бием Путин и да оцелеем по-късно. Дали тъй като последните генерации са възпитани с доста филми и компютърни занимания, които опростяват нещата и за тях нуклеарна война наподобява като нещо, което може да го преживеем като на кино.

Само че който и да натисне пръв спусъка, ответният удар ще е подобен и задоволително разрушителен. Днешните хиперзвукови ракети не са компютърна игра. Дори единствено на един континент да попаднат нуклеарни удари (а те ще са най-малко на два), това ще докара нуклеарна зима и климатични промени, от които ще измрат всеобщо животни и хора и на други континенти. Дълго може да се изяснява какви верижни последици ще има от нуклеарни офанзиви сред двете военни сили Съединени американски щати (НАТО) и Русия.

Ястребите у нас, които упорстват да се дадат самолети на Украйна, тези в Полша, които желаят същото, и тези във Англия и Съединени американски щати, които поддържат това и т. н. – това е път към нуклеарна война. Да се доставят помощи и стандартни оръжия на Украйна – да, само че даването на самолети и летища ще значи включване на трети страни в спора. Русия ще се изправи непосредствено против НАТО. Путин сподели, че няма задръжки.

След като полетят ракетите няма да има значение кой е отговорен и какъв агресор е била Русия. Въпросът е по какъв начин това да се избегне.

Путин самичък е нагазил в тресавището с двата крайници и затъва. И 200-хилядна армия няма да му стигне да завземе цяла Украйна и да я държи окупирана. Той затъна там като Наполеон в Русия. Дори да превземе Киев, мъчно се живее като окупатор. Тепърва ще стартират да излизат данни за жертви, за безобразия на съветски бойци с гражданско население. Срещу Путин би трябвало различен метод вместо самолети. Нужен е един нов Ганди, а не войнолюбци.

Онези нашенци, които желаят да пращат самолети на Украйна, като са толкоз солидарни, да се пишат доброволци и да идат да се бият там. Да събират парични помощи и т. н., само че не и да упорстват за интервенция на още страни и НАТО в спора.

Призивите дайте да дадем на Украйна самолети и да затворим небето са стъпка към нуклеарна война.

Тия дни доста българи се запасяват с храни, горива и т. н. При нуклеарна война ще е безсмислено, даже да няма директни попадения на нуклеарни ракети в България. Всичко ще рухне, до две седмици оживелите ще измрат от стихии, апетит и заболявания, даже да са се запасили в мазето. А тези богаташи у нас, които са си построили бункери за скривалища (виж bunker.bg), и се надяват да се спасят, са наивници. Дори да изкарат и 6 месеца подземен, както ги лъжат, по-късно тъкмо ще излязат в пустошта и нуклеарната зима.

Във Facebook се развяват знаменца на Украйна, на Русия, лайкове и гневни личица… Като ентусиасти на футболни клубове. Само дето не е футболен мач. Като стартира „ мача”, няма да можем да го разясняваме из обществените мрежи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР