Войната на пътя и Законът за движение по пътищата –

...
Войната на пътя и Законът за движение по пътищата –
Коментари Харесай

Вътрешният министър и депутати се събраха заради войната по пътищата

Войната на пътя и Законът за придвижване по пътищата – това са тематиките на среща сред вътрешния министър и депутати.

Неяснотите към използването на текстовете от Наказателен кодекс за конфискация на колите на пияните и дрогирани водачи ще бъдат изчистени до края на тази седмица. Най-голям е казусът с позитивните резултати за опиати при водачите, които в действителност са употребявали медикаменти.

От държавното управление към този момент обявиха, че ще влагат в построяването на лаборатории, които ще издават доста по-бързо резултатите от кръвни проби за опиати. До тогава обаче Министерство на вътрешните работи и прокуратурата ще разпространят до служителите на реда в цялата страна методология, по която да се работи при лишаване на автомобила.

„ Логично е още в първите дни на новата сесия на Народно събрание да помислим за законови оферти, които да подсигуряват, че отговорните ще понесат бързо и заслужено своите санкции. Важно е тези, които нямат виновност, да не заплащат цената за това “, сподели на излизане от вътрешното министерство Явор Божанков от ПП-ДБ.

Много е значимо също по този начин сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да се съгласуват методическите инструкции, които ще спрат това, което тормози хората по отношение на конфискацията на колите. В момента само със правосъдно позволение може да са конфискува автомобил “, разясни Настимир Ананиев от ПП-ДБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР