Войната може да продължи години, каза ръководителя на Алианса Йенс

...
Войната може да продължи години, каза ръководителя на Алианса Йенс
Коментари Харесай

Страните от НАТО спорят за бъдещите действия към Русия

Войната може да продължи години, сподели ръководителя на Алианса Йенс Столтенберг

Страните-членки на НАТО не могат да се спогодят за по-нататъшни стъпки към Русия поради обстановката към Украйна, оповестява The New York Times, представен от БГНЕС.

Според изданието балтийските страни и Полша упорстват за цялостно спиране на връзките с Русия, до момента в който Франция, Германия и Турция считат за належащо да поддържат контакти с съветското държавно управление, без значение от актуалната обстановка.

На 6-7 април в Брюксел се организира среща на външните министри на страните от НАТО. Една от тематиките, разисквани на него, са дейностите на алианса във връзка със обстановката в Украйна.

По време на форума министрите ще обсъдят нуждата от усилване на поддръжката за Украйна, отговора на НАТО на продължаващата съветска военна инвазия, както и идната Стратегическа идея в подтекста на подготовката за Срещата на върха на НАТО в Мадрид, 29 – 30 юни 2022 година Съюзниците ще прегледат и опциите за спомагателна поддръжка за уязвимите сътрудници Грузия, Молдова и Босна и Херцеговина, се споделя в известие на българското външно министерство.

В срещата вземат участие и Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Жозеп Борел, както и сътрудниците Украйна, Грузия, Швеция, Финландия, Австралия, Нова Зеландия, Република Корея и Япония за разискване и на световните провокации пред сигурността.

Няма признаци съветският президент Владимир Путин да се е отказал от "амбицията си да управлява цяла Украйна " и че войната може да продължи с години, сподели преди началото на срещата шефът на НАТОЙенс Столтенберг. По думите му спорът е достигнал "критична фаза ", защото Москва изтегля разрушените си сили от северната част на Украйна и ги превъоръжава в подготовка за огромна атака на изток.

"Не виждаме никакви признаци, че президентът Путин е трансформирал упоритостта си да управлява цяла Украйна, а също и да пренапише международния ред ", съобщи Столтенберг. "Трябва да бъдем реалисти и да осъзнаем, че това може да продължи дълго време, доста месеци, даже години. И това е повода, заради която би трябвало да бъдем готови и за дълъг интервал както във връзка с поддръжката за Украйна, по този начин и за поддържане на глобите и подсилване на нашата защита ", добави той.

"Украйна има незабавна потребност от военна поддръжка ", съобщи Столтенберг. "Това е повода, заради която е толкоз значимо съдружниците от НАТО да се съгласят да продължат да поддържат Украйна с доста разнообразни типове военно съоръжение, както с по-тежко съоръжение, по този начин и с леки оръжейни системи ", сподели Столтенберг.

По думите му "независимо по кое време ще завърши войната, това има дълготрайни последствия за нашата сигурност, тъй като видяхме бруталността в нея ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР