Войната е във върховете на съдебната власт и към още

...
Войната е във върховете на съдебната власт и към още
Коментари Харесай

Наталия Киселова: Лакмусът за отстраняване на Гешев минава през Сарафов


Войната е във върховете на правосъдната власт и към още две лица от политическата сцена. Има старания на ГЕРБ да покажат, че желаят да има промени, които стопират единствено до лична промяна на основния прокурор Иван Гешев. Това мнение изрази преподавателят по Конституционно право доцент Наталия Киселова пред БиТиВи.

По думите ѝ конфликтът в правосъдната система сподели, че без значение на кое поле се намираме, не разрешава на хората да се отдръпват с достолепие. Въпросът с държавното управление бил подложен на масата със поръчката на претендента за министър председател на ГЕРБ Мария Габриел за  Без значение дали това е обмислен ход или неуместно мятане на поръчка, без авансово да са направени диалози, то бе направено безконтролно. Процедурата по премахване на основния прокурор може и да не мине леко, чака доцент Киселова.

Тя уточни, че инспекторатът на Висш съдебен съвет не дава на обществото съображение да им се доверява. Лакмусите ще бъдат през гласуванията за на Националната следствена работа (НСлС) Ясен Тодоров и ръководителят на Национална следствена служба Борислав Сарафов. Ако се случат разнообразни претенции за отстраняването им, всичко е стихия в чаша вода, посочи доцент Наталия Киселова.
 Борислав Сарафов няма да подава оставка
Борислав Сарафов няма да подава оставка

Директорът на Националната следствена работа обмисля да изиска оставката на Ясен Тодоров

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи и някогашен народен представител от " ИТН " (ИТН) Николай Радулов счита, че е изцяло допустимо да е направено такова предложение към основния прокурор - да заеме посланическа активност в Израел. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче се надявал, че с хвърлянето на вълците на Гешев ще се приближи до втората политическа мощ и че ще извърши настояванията на протестиращите, счита Радулов.

Според него е допустимо Гешев в един миг да се появи и като водач на политическа групировка.

Политологът проф. Румяна Коларова съобщи, че за нея главната грижа и проблем при по този начин развихрилия се скандал в прокуратурата е дали ще има постоянно държавно управление. Това, което става в държавното обвиняване демонстрира, че би трябвало да има постоянно държавното управление, настоя Коларова, съгласно която е неуместно да се твърди, че

Според нея единствената допустима обстановка, която може да тушира напрежението в прокуратурата, е да бъде формирано постоянно държавно управление. Мария Габриел сподели, че няма да се преценява с наложените конвенции и идентичности, уточни проф. Коларова, съгласно която настояването за премахване на основния прокурор е естествена процедура.
 Иван Гешев скъса оставката си и изхвърли боклука
Иван Гешев скъса оставката си и изхвърли боклука

" Мен не ме е боязън " и " историята помни смелите "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР