Вотът на недоверие, иницииран от опозицията срещу кабинета Денков, претърпя

...
Вотът на недоверие, иницииран от опозицията срещу кабинета Денков, претърпя
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Никое министерско място не е бетонирано за дадено лице

Вотът на съмнение, иницииран от опозицията против кабинета " Денков ", претърпя крах, след като го поддържаха едвам 71 народни представители в лицето на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ. Зад кабинета застанаха парламентарните групи на двете ръководещи фракции, както и депутатите от ДПС - общо 143 гласа.

 

Лена Бориславова  от Политическа партия изясни пред БНР, че дебатът към вота на недоверие  е имал две функционалности.

 

" Да уреди гратис ефирно време за партиите, които са уредници както на митингите, по този начин и на самия избор на съмнение.  Втората задача беше отново да се изговорят защитните тези на пропутинските фактори в енергетиката. Те даже си разрешиха да пожелаят на българския народ тежка зима, с цел да се види колко  е ужасно без тези съветски стопански ползи в областта на енергетиката ".

 

Политическа партия и Демократична България постоянно са оставяни сами да водят тези борби, които не са известни и са сложни за схващане от засегнатите лица, макар че са неизбежни, каквито са дебатите в бранш " Енергетика “, уточни тя в предаването " РадиоТочка ". 

 

" В навечерието на локални избори сме и Борисов прави избори. Той си разрешава да критикува държавното управление. В същото време знае, че не може да го бутне преди локалния избор. Ако даже парченце от това, в което ни обвиняваше по време на предизборните си обколки, беше вярно- че хазната е празна и страната е зле финансово, неговата партия през днешния ден не трябваше да гласоподава по този метод. Или на Борисов не му пука за задлъжнялостта на страната, или нищо от това не е правилно, само че би трябвало да каже нещо на електората си ". 

 

Държавата е финансово постоянна - покриваме недостига от 3%, имаме над 10 милиарда като запас, уточни Бориславова. 

 

Тя разяснява опцията при ротацията да бъдат посочени и министри от Движение за права и свободи. 

 

" Имаме съгласие с Мария Габриел. Тази сглобка действа дружно с ГЕРБ. Министри се оферират от тези две обединения. Любопитно ми е по какъв аршин господин Борисов преценя дали един министър се оправя добре, или не. Интересно ми е как на тях са отговаряли министри като Дани Кирилов и Вежди Рашидов.  Важно е да се стъпи на качествени измерители и критерии, когато се прави оценка. Политическа партия ще направи такава за работата на министрите. Никое министерско място не  е бетонирано за обещано лице. Важно е да имаме резултати ". 

 

Това, че господин Пеевски наподобява като представител на държавното управление, е част от опита му да предизвика, съобщи Лена Бориславова. 

 

" Той предизвика тези поддръжници на Демократична България и Политическа партия, които години наред са били срещу ръководството на ГЕРБ с Движение за права и свободи. В момента генерирането на тези визуализации, даже физически по-близо до наши представители, имат тази съществена цел. Нито ГЕРБ, нито  ДПС имат интерес в навечерието на локални изборите държавно управление, доминирано от ПП-ДБ, да наподобява добре. Хората би трябвало да наблюдават дали се движим по програмата,  поради която са ни изпратили в Народно събрание. Не сме приели нито един законопроект, който да не дава отговор на предизборанта ни стратегия. По основни решения господин Борисов не се появява и не взе участие, с цел да може различен партиен водач да бъде записан, застанал по-близо до ПП-ДБ. Докато се вършат правилните неща, ние няма с какво да противодействаме на сходен метод на работа ". 

 

Средата, в която се постанова да работим, е много враждебна, акцентира Бориславова. 

 

" Има мощно протоводействие на кръгове, които не желаят да се промени статуквото ". 

 

Много беше направено през последната година и половина, откогато съществува Политическа партия, счита тя.

 

Не съм съгласна да създадем кабинет с " опитни фрагменти и професионалсти “, каквито непрекъснато ни се оферират от ГЕРБ, уточни още Бориславова. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР