"Волята и мотивацията на политическите партии са факторът, който ще

...
"Волята и мотивацията на политическите партии са факторът, който ще
Коментари Харесай

Политолог: Волята и мотивацията на политическите партии са факторът, който ще формира правителство

"Волята и мотивацията на политическите партии са факторът, който ще образува държавно управление. Затова договарянията са забавни за наблюдаване. От официална позиция те вървят по разпоредбите. Въпросът е, че не сме видели наличието на съглашението “, разяснява пред бТВ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според нея наличието ще дефинира равнищата на спор сред обособените партии.

„ Подписването на съглашение надали ще се провали, тъй като това значи автоматизирано предварителни парламентарни избори “, означи политологът доцент Милен Любенов.

„ Вероятно вътре в партиите има полемики и има напрежение в някои от тях. Това пролича още след изборите и поради тези оставки, които бяха подадени “, разяснява той.

Според проф. Антоанета Христова проблематичната кандидатура в плана за кабинет е на министъра на вътрешните работи, тъй като носи асоциацията за реваншизъм.

„ За доста огромна част от гласоподавателите носи асоциация със системата преди 1989 година Това нещо приписва незабавно алегоричен смисъл на новото държавно управление – дърпа го с крачка обратно в демократичния развой като имидж “, уточни тя.

По думите на доцент Милен Любенов, в случай че има възражения към, те би трябвало да дойдат от „ Демократична България “, само че те много високо правят оценка неговата работа.

„ Когато има такива договаряния във формат от четири партии, потeнциалът за изнудване на всяка нараства “, счита той.

„ Проблемът сега е в две политически партии – Българска социалистическа партия и „ Демократична България “. При Българска социалистическа партия има разминаване във връзка с политики, вътре се взема решение сериозен спор, обвързван с водачеството. „ Демократична България “ е формирана от две елементи – либерално-популистко настроени към Христо Иванов хора и десни антикомунисти към ДСБ. Проблемът е сред гласоподавателите на двете съставни елементи – какво се случва, тъй като гласоподавателите на ДСБ не припознават “, изясни проф. Антоанета Христова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР