Володимир Зеленски призова САЩ да осигурят повече финансиране, за да

...
Володимир Зеленски призова САЩ да осигурят повече финансиране, за да
Коментари Харесай

Зеленски настоява за повече помощ от САЩ и кани Тръмп в Украйна

Володимир Зеленски прикани Съединени американски щати да обезпечат повече финансиране, с цел да оказват помощ на силите му да се опълчват на Русия, и предложения някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да посети Украйна , с цел да види самичък мащаба на спора, оповестява " Ройтерс ".

Зеленски заплаши, че американски бойци биха могли да бъдат въвлечени в по-голям европейски спор с Русия, в случай че Вашингтон не ускори поддръжката си. " Ако Русия убие всички нас, те ще атакуван страните от НАТО и вие ще изпратите вашите синове и дъщери [да се бият] ", твърди Зеленски съгласно изявление с NBC, излъчено в неделя.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, притисна Конгреса на Съединени американски щати да одобри законопроект за спомагателни разноски на стойност 106 милиарда $ , като по-голямата част от, а останалата част ще бъде разграничена сред Израел, Индо-Тихоокеанския район и граничните органи.
 Заплаха от импийчмънт надвисва над Джо Байдън
Заплаха от импийчмънт надвисва над Джо Байдън

Обвинения за корупция за президента

Водената от републиканците Камара на представителите на Съединени американски щати вместо това показа собствен личен проект за финансиране. Миналата седмица той одобри законопроект за, само че не включва никакво нарастване на помощта за Украйна.

Американският сенатор Чък Шумър, водач на болшинството в Сената, съобщи, че няма да внесе законопроекта за Камарата на представителите на гласоподаване и Байдън даде обещание да му наложи несъгласие.

В изявлението, излъчено в неделя, Зеленски предложения някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, да посети Украйна и да види последствията от спора с Русия.

Тръмп, който се бори за преизбиране през 2024 година и е водещият претендент за президентската номинация на своята партия, остро подлага на критика поддръжката на Съединени американски щати за Киев като съобщи, че може да постави завършек на войната за 24 часа, в случай че бъде избран отново.

" Ако може да пристигна тук, ще ми трябват... 24 минути, с цел да обясня на президента Тръмп, че не може да ръководи тази война ", посочи Зеленски. Според него " той не може да донесе мир поради Путин. "
 Готвят аудиенция на Зеленски в Израел за идната седмица
Готвят аудиенция на Зеленски в Израел за идната седмица

На този стадий всички детайлности към момента не са договорени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР