Володимир Зеленски обяви, че Украйна не е готова да признае

...
Володимир Зеленски обяви, че Украйна не е готова да признае
Коментари Харесай

Украйна няма да подпише мирно споразумение, признаващо републиките в Донбас

Володимир Зеленски разгласи, че Украйна не е подготвена да признае независимостта на двата сепаратистки района, които Русия поддържа. В изявление за CNN той беше запитан за съветските претенции, в това число признаването на Крим за част от Русия и на двете отцепени територии в Донбас за самостоятелни.

„ Има взаимни отстъпки, за които не можем да сме подготвени като самостоятелна страна “, сподели той. „ Не можеш просто да накараш президент на друга страна да признае нещо посредством потребление на мощ “, добави още той по време на диалога.

Зеленски посочи, че е подготвен на договаряния с съветския президент Владимир Путин от две години насам. „ Мисля, че без тези договаряния не можем да приключим тази война “, разяснява Зеленски. По думите му обаче, ако те се провалят, може да се стигне до трета международна война.

Пред турския вестник „ Хюриет “ представителят на президент Реджеп Ердоган, Ибрахим Калин, сподели, че в центъра на договарянията сред Русия и Украйна има шест точки – неутралитет на Украйна във връзка с НАТО, разоръжаване и гаранции за сигурност, развой по „ денацификация “, унищожаване на пречките за потребление на съветския език в Украйна, признание на Крим за съветска територия, както и признание на независимостта на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР