Volkswagen представи нова версия на своя електрически миниван ID.Buzz, който

...
Volkswagen представи нова версия на своя електрически миниван ID.Buzz, който
Коментари Харесай

VW ID.Buzz GTX - най-мощносто Bulli в историята има 340 к.с.

Volkswagen показа нова версия на своя електрически миниван ID.Buzz, който е правоприемник на паметния хипарски ван Volkswagen T1 от 70-те години, прочут още и с прякора си Bulli. Интересното в тази ситуация е, че това не е просто нова версия, а такава с рекордна за модела мощ. Новият бус носи означението GTX, разполага с два електромотора, задвижване на четирите колела и мощ от 340 к.с.

ID.Buzz GTX се трансформира в третия модел от " горещата " GTX електрическа гама на германците, след хечбеците ID.3 и ID.7. Задвижващата система на новия модел се състои от два електромотора - един с мощ от 107 к.с., разположен на предния мост, и втори с 282 к.с., задвижващ задните колела. GTX версията ще се предлага както за късата, по този начин и за дългата база на ID.Buzz. В взаимозависимост от версията, интериорът ще предлага опция за сядане на пет, шест или седем души.
 Снимка 658635

Лошата вест е, че макар увеличената мощ, оптималната скорост продължава да бъде 160 км/ч., а ускорението от 0 до 100 км/ч се прави за 6.5 секунди.
 Снимка 658636

Новият модел ще се предлага с две акумулатори според от това дали е къса или дълга база. Те са с потенциал 79 и 86 кВч и с оптималната позволена мощ за зареждане, надлежно 185 и 200 кВ. Свързани с бърза зарядна станция и двете акумулатори ще могат да качат заряд от 10 до 80% за към 26 минути, настояват още от Volkswagen.
 Снимка 658633

Колкото до разликите във външния тип, GTX версията идва с по-агресивни брони, едноцветен екстериор, нови джанти, черна тапицерия на тавана, характерни за модела седалки с червени акценти, кожен волан с червен тегел, както и последната мултимедийна система на Volkswagen с гласов помощник с ChatGPT интеграция. При нея централният екран е пораснал до 12.9 инча, а една от новите любопитни екстри е система за предизвестие за идващ автомобил, мотоциклет или велосипед, преди отварянето на която и да е врата.

Дългата база, която има по-дълго с 250 мм шаси, ще се предлага със стъклен панорамен покрив с " мъдро стъкло ", което трансформира степента си на бистрота с натискането на бутон.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР