Volkswagen Group е поставила рекорд по продажби през януари, съобщиха

...
Volkswagen Group е поставила рекорд по продажби през януари, съобщиха
Коментари Харесай

Volkswagen постави рекорд в 81-годишната си история

Volkswagen Group е сложила връх по продажби през януари, оповестиха от немския тръст. Само за един месец са доставени 898 700 автомобила - 10% растеж по отношение на първия месец на 2017 година.

" Това е най-хубавото начало на годината в историята на Volkswagen Group ", сподели Фред Каплер, шеф по продажбите, отчитайки растеж във всички райони на света.

Рекордът е следващият бизнес успех на немската група, включваща още Porsche, Audi, Skoda и Seat. VW продължава да усилва продажбите си макар продължаващия скандал Dieselgate, който към този момент коства на компанията над 30 милиарда $.

За взрива има два съществени фактора: Китай и SUV.Поднебесната империя към този момент е най-големият пазар на автомобилния производител с над 4 милиона продадени коли през 2017 година. През януари продажбите там са скочили с 16% до 398 600 - или малко под половината от общо продадените в целия свят.

Продажбите на Audi пък са се повишили с главозамайващите 73%. А спомагателен растеж може да пристигна по-късно тази година, когато първокласният производител показа нова версия на A8 с дълга база, който е извънредно известен в Китай.Част от растежа идва и с помощта на SUV моделите, като VW е продала 30 000 броя Tiguan в Китай, както и 12 000 от по-малкия кросоувър.

Volkswagen Group продължава нападателните вложения в електрически и хибридни коли. Компанията ще похарчи над 50 милиарда евро в опита си да електрифицира всички 300 модела до 2030 година.

 Най-големият автопроизводител? Трудно е да се каже
Най-големият автопроизводител? Трудно е да се каже

Защо се получи объркването с Renault-Nissan и VW?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР