Волейболният център Нася Димитрова заяви в интервю за БТА, че

...
Волейболният център Нася Димитрова заяви в интервю за БТА, че
Коментари Харесай

Нася Димитрова: Не съм се отказала от националния отбор

Волейболният център Нася Димитрова съобщи в изявление за Българска телеграфна агенция, че не се е отказала от националния тим на България и постоянно е подготвена да се отзове при покана. 30-годишната Димитрова, която и през идващия сезон ще играе в елитния румънски Рапид (Букурещ), не попадна в сметките на селекционера Лоренцо Мичели за мачовете от Лигата на нациите и за Европейското състезание по волейбол през това лято и сега се радва на ваканцията си. 

 

- Здравей, Нася, къде те намирам сега?
- Здравей! В момента съм Пловдив. Тук пребивавам, а и към мен има кръг от хора, които ми оказват помощ за подготовката за идния сезон. Така че комбинирам приятното време с обичаните хора и работата ми.
 
- Ясно ли е къде продължава кариерата ти през новия сезон? 
- Да. Продължавам в Румъния с Рапид Букурещ. Имах оферти от Турция и Италия, само че офертата от Румъния беше много изкушаваща и нямаше по какъв начин да откажа. А и също по този начин с хората там имаме доста положителни връзки и ме одобряват като част от тяхното семейство. Щастлива съм, че ще продължа пътя си с тях.

- Националният тим към този момент стартира подготовка за Европейското състезание. Защо не те виждаме в състава? 
- Напоследък слушам от много места, че съм била отказала или бойкотирам националния тим. Тук желая да кажа, че това не е по този начин. Всеки, който ме познава и е виждал моята игра за България, в никакъв случай не би си помислил, че аз бих загърбила националния тим. Националният тим за мен постоянно е бил идея и чест. Играла съм със сърце и душа. Аз обичам България и за мен е огромно самопризнание да пазя флага ни. Никога не съм приемала това да бъда в тима като ангажимент, за популярност или нещо сходно. На този стадий очевидно треньорът е решил, че не съм нужна на тима. Не сме провеждали никакъв диалог с него, а и никой не ме е потърсил. Искам да пожелая триумф на тима и да бъдат здрави. Надявам се да съумеят да създадат едно положително показване на Европейското състезание. 

- Ти си единствено на 30 години и пред теб има много време професионален волейбол. Какви са упоритостите ти за бъдещето?
- Ще играя до момента в който мога и до момента в който съм здрава. Всяка година за мен е едно ново премеждие, един нов опит.  Голямо наслаждение е, че мога да бъда част от тази игра. Ще бъда там, където имат потребност от мен и ценят моите качества. За всичко останало времето ще си покаже.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР