Волейболният мъжки отбор на Малатя Метрополитън Беледиеспор се намира под

...
Волейболният мъжки отбор на Малатя Метрополитън Беледиеспор се намира под
Коментари Харесай

Волейболен отбор е погребан под руините в Турция

Волейболният мъжки тим на Малатя Метрополитън Беледиеспор се намира под срутената постройка на хотел " Кърчувал " в Малатя, който е бил изцяло опустошен от земетресенията, които не престават в южната ни съседка.

Четирима от играчите са били извадени отдолу под руините по време на избавителните интервенции. За останалите към момента няма информация.

Мехмет Касапоглу , турски министър на спорта, разгласи, че всички спортни събития в страната се анулират поради земетресението.

" Всички национални спортни събития, които се организират у нас, се приключват до второ разпореждане. Всички наши съответни звена са в подготвеност под координацията на Службата за изключителни обстановки ", написа Касапоглу в Туитър.

Тази нощ южната ни съседка беше наранена от серия мощни трусове с магнитут над 7 по скалата на Рихтер, най-силнотото, от които беше 7.8.

Множество здания бяха унищожени, а хиляди са починалите, измежду които има и десетки спортисти.

Броят на починалите вследствие на серията опустошителни трусове в Турция доближи до 1014 души, потърпевшите са 5385, оповестява вестник Daily Sabah, като се базира на Министерството на здравеопазването на югоизточната ни съседка.

По последни данни на локалните управляващи вследствие на трусовете са рухнали 2824 здания. Операциите по издирването на оживели под руините продължава.

Турция бе разлюляна от няколко мощни трусове, като първото – с магнитуд от 7,7 по скалата на Рихтер, бе в ранните утринни часове на деня. Впоследствия бяха регистрирани още няколко труса, в това число с магнитуд от 7,5 по скалата на Рихтер, последвано от няколко по-слаби трусове от 5,5 и 5,8 по Рихтер, сподели информация на формалната интернет страница на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

Сеизмолозите оповестяват за нови два труса – с магнитуд от 5,5 и 6,0 по Рихтер, надлежно в Западна и Централна Турция. Те са регистрирани в първите минути след 15:00 часа локално време (14:00 часа българско време).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР