Волейболистките от националния отбор на България започнаха перфектно на турнира

...
Волейболистките от националния отбор на България започнаха перфектно на турнира
Коментари Харесай

България с перфектен старт на олимпийската квалификация

Волейболистките от националния тим на България започнаха съвършено на шампионата в Група С олимпийските квалификации за Токио 2020. Момичетата на селекционера Иван Петков съумяха да извърнат и надиграят Аржентина с 3:1 (24:26, 25:9, 25:18, 25:20) в първия си мач на шампионата, игран довечера пред към 1200 фенове в зала " Сенчъри Линк Сентър " в Шривпорт-Боссер Сити (САЩ), написа sportal.bg.

По-късно тази нощ е втората среща за деня сред домакините от Съединени американски щати и отбора на Казахстан. Утре (4 август) българските " лъвици " ще излязат за втория си дуел в групата против американките, а по-късно Аржентина ще играе с волейболистките на Казахстан. Мачовете са надлежно от 01,00 и 04,00 часа българско време през нощта. Само спечелилият в групата ще завоюва директна виза за Игрите в японската столица следващата година.

Първата част се оказа най-оспорвана от всичките. В началото аржентинките бързо поведоха с 5:1, само че България незабавно реагира и изравни при 6:6. Двата отбора продължиха да демонстрират доста равностойна игра, като на няколко пъти си разменяха водачеството в резултата. Така българските девойки стигнаха до геймбол при 24:23. Аржентина, обаче, показва по-здрави нерви и по-голям темперамент и обърна до 26:24 в своя изгода след технична офанзива на Паула Низетич. Това сякаш ядоса българките, които безусловно смазаха своите съпернички във втория гейм за крайното 25:9 след технично стартиране на Мирослава Паскова.

Началото на третия гейм също беше равностойно, само че последователно българските " лъвици " взеха самодейността в свои ръце и без проблем дръпнаха устойчиво, след което умерено завоюваха частта с 25:18. Четвъртата част още веднъж мина под контрола на българските волейболистки и те в извънредно завоюваха с 25:20, а с това и мача с 3:1.
Най-полезна за България бе звездата и капитанка на отбора Елица Василева с 18 точки (4 блока, 1 ас и 33% успеваемост в атака) за успеха. Мирослава Паскова (3 блока, 2 аса и 37% успеваемост в атака) и Гергана Димитрова (3 аса и 36% успеваемост в атака) прибавиха 16 и 15 точки за триумфа.

За аржентинките Паула Низетич осъществя 16 точки (1 ас и 33% успеваемост в атака). Елина Родригес (1 ас и 43% успеваемост в атака) и Лусиа Фреско (28% успеваемост в атака) приключиха с по 13 точки, само че и това не бе задоволително за победа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР