Волейболистите от националния отбор на Севена Македония завършиха с победа

...
Волейболистите от националния отбор на Севена Македония завършиха с победа
Коментари Харесай

Северна Македония би Турция в Скопие, но турците взеха необходимото за ЕвроВолей 2021

Волейболистите от националния тим на Севена Македония приключиха с победа на шампионата в Група С на европейските квалификации, на който са домакини, само че все пак не съумяха да се класират непосредствено за ЕвроВолей 2021. Играчите на селекционера Никола Матияшевич се постановиха над Турция с в последния си мач на шампионата, който бе пряк конфликт за първото място, игран довечера в зала " Борис Трайковски " в Скопие.

Благодарение на единствения извоюван гейм Турция стана победител в групата с 3 победи, 1 загуба, 9 точки и геймово съответствие 10:4, с което се класира непосредствено за европейското състезание през есента.

От друга страна македонците останаха втори също с 3 победи, 1 загуба и 9 точки, само че с геймово съответствие 10:5. Така Северна Македония ще би трябвало да изчака развоя на квалификациите в останалите групи, с цел да разбере дали ще бъде един от 5-те втори тимове с най-хубави индикатори, които ще завоюват виза за шампионата на Стария континент. Квалификациите в останалите 4 групи ще се играят през месец май.

Капитанът и звезда на Северна Македония Никола Гьоргиев (1 блок и 43% успеваемост в атака) и Александър Ляфтов (3 блока, 1 ас, 58% успеваемост в офанзива и 50% положително посрещане) бяха над всички с 24 и 23 точки за успеха.

За турците Бурутай Субашъ (2 блока, 1 ас, 56% успеваемост в офанзива и 56% положително посрещане) и Адис Лагумджия (2 блока, 1 ас и 31% успеваемост в атака) се регистрираха със 17 и 14 точки.


СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ: Гьорги Гьоргиев 2, Никола Гьоргиев 24, Александър Ляфтов 23, Владо Милев 5, Иван Андонов 4, Ристо Николов 4 - Дарко Ангеловски-либеро (Филип Николовски-либеро)
Старши треньор: НИКОЛА МАТИЯШЕВИЧ
ТУРЦИЯ: Арслан Екши 2, Адис Лагумджия 14, Бурутай Субашъ 17, Ийт Гюлмезоолу 11, Оузхан Карашу 6, Емре Саваш 3 - Бурак Мерт-либеро (Батуралп Гюнгьор 1, Фаик Гюмеш 5, Метин Той 1, Ефе Байрам, Арда Бостан, Волкан Дьоне-либеро)
Старши треньор: НЕДИМ ЙОЗБЕЙ.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР