Волейболистите на Пирин (Разлог) ще играят в първата осмица на

...
Волейболистите на Пирин (Разлог) ще играят в първата осмица на
Коментари Харесай

Северин Димитров: Изпълнихме програма минимум за Суперлигата

Волейболистите на Пирин (Разлог) ще играят в първата осмица на Суперлигата през сезон 2020/21, откакто надиграха като посетители Берое 2016 (Стара Загора) с 3:2 гейма в плейофен мач от Група 3. Успехът бе факт, след цялостен поврат, при който разложани изоставаха с 0:2, само че изковаха крайната победа. Старши-треньорът на Пирин Северин Димитров съобщи за BGvolleyball.com , че тимът му е победил с помощта на своя опит и групова игра, а ето още какво сподели след триумфа:

" Стана сложен мач. Радвам се че проявихме темперамент в тежка обстановка, когто изоставахме с 0:2 гейма. Момчетата съумяха да извърнат целия мач и по този начин да затворим плейофната серия с две победи. Поздравявам състезателите за това. Имахме тежка седмица, пътешестване до Добрич за шампионата, след това до Стара Загора. Смятам, че справедливо преодоляхме Берое ".

" Трудно е даде са де пояснение за какво се получи по този начин. Не успяхме да влезем още от началото в мача както би трябвало. Съперникът взе два бързи гейма в своя изгода. Тогава се усетихме, че мачът отпътува и няма да успеем. Може би отборната игра беше разковничето. Самият тим съумя да се съвземе и да промени метода, по който стои на игрището. Успехът не се е повлиял от добра игра на обособен играч, а с помощта на целия състав, който е умел и може да излиза от такива тежки обстановки ".

" Просто успяхме да си повярваме. Казахме си, че в случай че вземем един гейм, може да създадем поврат и да спечелим мача. Имаше предпочитание и мотивация, и по този начин и стана. Залата бе цялостна на потенциала, който е разрешен за пандемията, имаше огромен интерес за този мач. Очакваше се да се стигне до трети съдбоносен дуел, само че нашият опит си сподели думата. В подобен дълъг и комплициран мач опитът постоянно надвива. Така стратегия най-малко, а точно влизане в първата осмица на Суперлигата е изпълнена. От тук нататък предстоят нови тествания за шампионата ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР