Волейболистите на Левски станаха последните полуфиналисти в турнира за Купата

...
Волейболистите на Левски станаха последните полуфиналисти в турнира за Купата
Коментари Харесай

Левски удари Монтана и е последния полуфиналист за Купата

Волейболистите на Левски станаха последните полуфиналисти в шампионата за Купата на България. " Сините " биха изрично миналогодишния финалист в конкуренцията Монтана с 3:0 (25:18, 25:17, 25:23) в последния 1/4-финал от финалния шампионат, игран довечера пред към 500 фенове в зала " Васил Левски " в Пазарджик.
 1/4-финал №4: Монтана - Левски @@@

По този метод воденият от Владо Николов отбор се класира за финалната четворка на Купата на България. Там Левски ще играе против домакините от Хебър, които по-рано довечера се постановиха над Марек Юнион Ивкони (Дупница) също с 3:0 гейма. Полуфиналната среща е на следващия ден (12 януари) от 18,15 часа. Преди това от 15,30 часа ще бъде първият полуфинал сред Добруджа 07 (Добрич) и сегашния притежател на трофея Нефтохимик 2010 (Бургас).
 1/4-финал №4: Монтана - Левски @@@

Първият гейм мина напълно под диктовката на Левски. " Сините " преобладаваха изцяло на полето, като завоюваха елементарно частта с безапелационното 25:18. В началото на втората част Монтана стартира стремително и дръпна с 4 точки при 6:2. При 7:4 Трифон Лапков от Левски направи два следващи аса и понижи до 7:6. Левски продължи да връща ритъма си, като даже поведе при 10:9. След това монтанчани още веднъж демонстрираха постоянна и равностойна игра и резервираха интригата, само че левскарите за следващ път поведоха с 2-3 точки, които задържаха. При 20:17 в игра за Левски при 20:17 се появи новото попълнение на отбора Димо Димов, който записа две директни точки от начален удар. За Монтана на полето пък се появи Тодор Вълчев на мястото на Аспарух Аспарухов. " Сините " продължиха да играят устойчиво и без проблем затвориха гейма при 25:17.
 1/4-финал №4: Монтана - Левски @@@

Третия гейм стартира доста добре за Левски, само че волейболистите на Монтана съкратиха дистанцията и вкараха конспирация за малко. " Сините " останаха на устойчиво равнище и резервираха преднината си. Монтанчани се приближиха в резултата още веднъж 12:13, само че не съумяха да изравниха. Левски дръпна с 16:13, само че Монтана малко по малко стопи изоставането си и даже изравниха при 20:20. В идващите минути и двата отбора се бореха, само че Левски устояха и завоюваха с 25:23, а с това и мача с 3:0.
 1/4-финал №4: Монтана - Левски @@@

МОНТАНА - ЛЕВСКИ 0:3 (18:25, 17:25, 23:25)
МОНТАНА: Аспарух Аспарухов, Златко Кьосев, Сергей Андриевский, Виталий Бондар, Иван Латунов, Стефан Чавдаров - Кристиян Петров-либеро
Старши треньор: ДАНИЕЛ ПЕЕВ
ЛЕВСКИ: Марк МакГивърн, Теодор Богданов, Делчо Раев, Смилен Мляков, Трифон Лапков, Иван Петров - Ивайло Лалов-либеро
Старши треньор: ВЛАДИМИР НИКОЛОВ.

Снимки: ВЛАДИМИР ИВАНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от 1/4-финал №4 МОНТАНА - ЛЕВСКИ 0:3 - ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР