Волейболистите на Дунав (Русе) спечелиха домакинството си с Дея спорт

...
Волейболистите на Дунав (Русе) спечелиха домакинството си с Дея спорт
Коментари Харесай

Дунав спечели битката с Дея на Изток във Висшата лига

Волейболистите на Дунав (Русе) завоюваха семейството си с Дея спорт (Бургас) в предварителна група В (Изток) от Висшата лига при мъжете. В мач от 12-я кръг на шампионата на втората ни група, русенци се постановиха над бургазлии с 3:1 (20:25, 25:12, 25:19, 25:16) в зала „ Дунав “.

С това представителите на Русе победиха за повторно главния си съперник за челото, откакто направиха това и през есента като посетител. Успехът е десети следващ за Дунав, който е едноличен лидер в група В единствено с един изгубен гейм и актив от 30 точки. Волейболистите на Дея означиха втора загуба в шампионата, като заемат втора позиция с девет победи и 26 точки.

Драматичен процес пък имаше в Попово, където домакините се постановиха над Раковски 1964 (Севлиево) с 3:2 гейма.тайбрекът приключи при резултат 19:17 за домакините, които зарадваха своите последователи с втора победа. Двата противника се намират на последните две позиции в класирането, като имат идентичен актив от две победи и осем загуби. Раковски обаче е на шесто място с 8 точки, до момента в който Попово е седми с 4 точки.

Първите четири отбора от подреждането след постоянния сезон от група В не престават напред в плейофната фаза във Висшата лига, като ще играят против първите четири от група А.

BGvolleyball.com

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР