Волейболистът Бранимир Грозданов често попада в сметките на националния селекционер

...
Волейболистът Бранимир Грозданов често попада в сметките на националния селекционер
Коментари Харесай

Бранимир Грозданов: За мен няма невъзможни неща

Волейболистът Бранимир Грозданов постоянно попада в сметките на националния селекционер Пламен Константинов . Това лято също е част от състава на представителния ни отбор, само че тренира с Б селекцията. Посрещачът одобри с усмивка да отговори на въпросите на BGvolleyball.com и разкри има ли кавги в тима, съжалява ли, че избра да играе във Франция и какви са възможностите на националния тим в Лигата на нациите.

Каква е оценката ви за сезона във Франция?

Сезонът беше обвързван с доста опит. Отидох с едни упования, а френската лига се оказа на много по-добро равнище от упованията ми. Изненадах се прелестно. Не скърбя за избора си. В началото бях малко обезверен. Имах и други оферти от Турция и Полша, само че за тимовете там не беше несъмнено дали ще попадна титулярния състав. Дойде предлагането от Сет, допитах се до треньори в националния тим и до хора, които са играли във Франция. Казаха ми да отида да видя защо става въпрос.

От какво останахте най-доволен?

От това, че всяка седмица имахме равностойни съперници. Играехме против мощни тимове псотоянно.

А защо съжалявате?

За това, че най-после на плейофната фаза получих травма в коляното и не съумях да доиграя сезона, тъй като кракът не ми разреши.

Какво е положението ви сега?

Сега съм по-добре. Получи се от изтощеност. Диагонозата ми е разтежение на пателарното сухожилие. Не е кой знае какво, само че те изважда от игра.

Какво научихте във френското състезание?

Израснах спортно-технически. Това е обикновено. Отиваме в чужбина, играем и всеки се надява да израсне. Мисля, че и ментално израснах. Има още какво да се надгражда.

Чувствате ли се на мястото си в Б националния тим?

Не мисля, че това е моето място и не мисля, че има момче, което да каже, че това е мястото му. Винаги съм бил максималист. Явно сега Пламен Константинов разчита повече на другите момчета. Правя всичко допустимо, упражнявам всеки ден старателно, с цел да вляза по-бързо във форма. Не, че това е повода да не съм в първия тим.

На вашата позиция конкуренцията към този момент е много сериозна...

Да, само че това е хубаво за мен. Конкуренцията постоянно ме подтиква.

Смятате ли, че ще се преборите за място в първия тим?

За мен няма невъзможни неща. Ако ми се даде късмет, ще се опитам да си го взема.

Какво е настроението във втория тим?

Във втория тим сме по-млади играчи и при нас има този българския нрав - всеки да каже нещо на другия на игрището.

Забелязах, че се карате на няколко пъти...

Да, това малко ни пречи на игрището.

Но пък за сметка на това всички горите на терена...

Да, това е хубавото. Няма проблем да се стига до кавги, само че с мисълта, че другият желае да те научи на нещо.

Хубаво ли е, че в този тим няма толкоз изявени имена?

Някои се успокояват от това и се усещат в свои води поради това, че няма кой да им се скара. Зависи от индивида. За мен е по-добре, когато към себе си имаш опитни играчи, които могат да ти оказват помощ в дадена обстановка и да ти покажат верния път.

Утре първият тим започва присъединяване си в Лигата на нациите. Как ви се коства тази забавна сплав сред млади и опитни състезатели? Какво може да реализира този тим?

Нещата ще се получат, само че би трябвало време. Играем с нови диагонали, а диагоналът е половината от тима. Повече топки се отиграват от него. Момчетата ще желаят да покажат най-хубавото, на което са способни и се надявам да се получи.

Колко тежки са противниците ни в първия шампионат - Китай, Аржентина и Съединени американски щати?

Съперниците са преодолими, само че към този момент няма слаби тимове. Не можем да си позволим да кажем, че някои от мачовете ще е лек. Всеки тим си има своята мощ към този момент. Със сигурност няма да е елементарно.

Колко ще липсват контузените играчи на тима?

Това е огромна загуба. Цветан Соколов всяка година потвърждава, че е диагонал на топ равнище.

Загубата на Цецо Соколов за шампионатите по-шокираща ли е от тази на центровете Теодор Тодоров и Николай Николов?

Да, тъй като в последните години Цецо е незаместим. След като Владимир Николов спря с волейбола, мъчно се намира заместител на Цецо. Докато в центъра има млади момчета. Няма да са на същото равнище, въпреки всичко Ники Николов е център от международно равнище и не е толкоз елементарно да се размени.

С какъв брой победи може да се прибере тима от Китай?

С три!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР