Волейболът стана първият колективен спорт в България, който взе окончателно

...
Волейболът стана първият колективен спорт в България, който взе окончателно
Коментари Харесай

Бивши национали оглавиха комисии към БФ Волейбол

Волейболът стана първият групов спорт в България, който взе дефинитивно решение за края на сезона в световната рецесия с ковид. Заради екстремалните условия, наложени от пандемията, Управителния съвет на федерацията реши - завършек на сезона в елитните ни лиги. Президентът на централата Любо Ганев оповести, че краткотрайното класиране става извънредно и узаконява купата на „ Нефтохимик “ при мъжете и на „ Марица “ при дамите.

„ Решението не е прелестно, само че съгласно нас е наложително– съобщи легендата на волейбола. – Реално избрахме с сътрудниците от управата по-малката несгода. Здравето на състезатели, служебни лица и почитатели няма опция. Съобразихме се с мнението на клубовете. Много е мъчно да се реши сходен проблем, от който печеливши няма. Можем единствено да се надяваме, че стартът на работата на Управителния съвет е повече от сложен, само че положителните неща предстоят. Аз постоянно съм бил оптимист. “

Членовете на управата във волейбола се „ събраха “ през мобилни телефони и таблети, спазвайки напътствията на спешния щаб. От елитните клубове единствено ЦСКА и „ Хебър “ бяха срещу сезонът да спре в този момент. Тимът от Пазарджик приключва втори в класирането.

УС реши шампионатите за подрастващи да не бъдат прекратявани. Те ще продължат, когато пандемията завърши. Федерацията изисква клубовете с право да вземат участие в Суперлигата за идващия сезон да заявяват опцията и готовността си най-късно до 30 май. След тази дата управителният съвет още веднъж ще заседава, с цел да дефинира формата за новото състезание.

Ганев одобри отдръпването на Станислав Николов като шеф на „ Волей Промоушън “, комерсиалната компания към федерацията. Вместо него на поста застава Валентин Помаков.

Заседанието на УС дефинира и ръководителите на комисии – Ивайло Константинов (маркетинг, публични поръчки и финанси), Пенчо Ангелов (съдийска), доктор Динко Захариев (медицинска), Станислав Николов (трансферна), Милко Багдасаров (плажен волейбол), Витка Дончева (отчитане активността на клубовете), Борислав Кьосев (ветерани) и Елена Тодоровска (апелативна). До края на годината комисията за детско-юношески волейбол продължава да управлява Верка Николова, а от идващия сезон 2020/2021 година застъпва Евгени Иванов-Пушката. Управителният съвет образува и треньорска комисия, която ще управлява различен някогашен национал – Людмил Найденов. Вицепрезидент с сектор „ Институционална логистика “ става Петър Кънев. Нови членове на федерацията са „ Вихър “ (Вълчи дол) и „ Осъм “ (Ловеч).

В точка „ Разни “ шефовете на волейбола одобриха предлагането на Верка Николова за финансиране на тимовете, които вземат участие във финалите на шампионатите за подрастващи.
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР