Волейболът ни има нужда от един такъв живец като Матей.

...
Волейболът ни има нужда от един такъв живец като Матей.
Коментари Харесай

Константинов: Волейболът ни има нужда от един такъв живец като Матей

Волейболът ни има потребност от един подобен живец като Матей. Това съобщи селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол Пламен Константинов при идването на „ лъвовете “ от Анахайм, където играхме в последната седмица от шампионата Лига на нациите.


„ Не разполагаме с доста време, само че би трябвало да съвместим това да подобрим малко физическото си положение при започване на подготовката и по-късно към този момент да обърнем внимание на отборната игра. Имаме 40 дни до Европейското състезание. Ще има отмора от 7-9 дни, повече не мога да им дам на състезателите. Започваме по-късно незабавно подготовка, тъй като в действителност няма време. С три огромни шампионата през лятото е доста комплицирано да се води подготовка “, стартира Константинов.

Гибона удостовери, че Цветан Соколов към този момент е почнал тренировки при започване на месеца с кондиционния треньор, както и че ще организира финален диалог с Матей Казийски по отношение на възможното му завръщане в националния тим. „ Естествено ще се прибавят състезатели. Ще има 2-3 имена от младежките тимове, които са в полезрението и в проектите ни. Имаме и Цветан Соколов, който е почнал тренировки при започване на месеца тук с кондиционния треньор. И, естествено, ще проведа и финален диалог с Матей, с цел да чуя персонално от него последното му решение. Там няма никаква индикация " Да/Не ", до момента в който със Соколов всичко е ясно. Цецо ще взе участие на Европейското и на олимпийската подготовка. Аз ще чуя решението от Матей, тъй като преди да го чуя от него, нищо няма да разгласявам. Ако Матей изяви предпочитание аз да разглася неговото решение, аз ще го кажа “, продължи той и добави:

„ Матей е скъп освен като игра, не е въпросът играта му. Самото му наличие ще повлияе. Мисля си, че волейболът ни има потребност от един подобен живец, само че отново споделям - не желая да го разясня без него. Ако е взел крайното си решение, или той ще го разгласи, или аз ще го кажа, само че желая да проведем финален диалог с него “.

Константинов направи и резюме на представянето ни в Лигата на нациите. „ Изпълнихме три съществени цели, които бяхме заложили преди започването на Лигата на нациите. Да останем в Лигата бе първо като задача. Второто нещо бе колкото се може повече състезатели да вземат присъединяване. Да ги извъртим, с цел да забележим и преценим почти кой на какво равнище е. От какво има потребност и какъв брой време ще му би трябвало, с цел да може да се разчита на него. И третото нещо беше да не закачаме младежките гарнитури, да не пипаме хора от тях, с цел да не им спънем участията на международните шампионати. Те сега имат по-голям късмет да завоюват медали, в сравнение с ние да се борим за нещо, което не ни би трябвало в тази Лига на нациите. Така че, тези три неща сме ги спазили “.

„ С огромна част от момчетата не съм работил, това ми е първи досег с тях. Определено доста от тях имат капацитет, само че не са подготвени да играят на най-високото равнище, най-много тъй като това не се построява от през днешния ден за на следващия ден, а това са години и сезони, в които те би трябвало да играят на непрекъснато положително равнище. Най-вече се вижда, че нямаме неизменност. Имаме епизодични моменти, в които демонстрираме капацитет, само че това нещо би трябвало да се държи цялостен мач. Не съумяваме да го задържаме към този момент, повече моментни са тези хубави неща, само че за това нещо се изисква време. Особено с млади момчета. Това е най-големият проблем - единият ден чудесно, на другият ден пагубно. Тези огромни амплитуди са безусловно естествени за по-младите състезатели. Видяхме и някои по-опитни, които вероятно да преценим къде могат да оказват помощ. Ще се опитаме да си извадим верните заключения и да съберем този състав, който вероятно мислим, че ще е най-удачен за Европейското и олимпийската подготовка “, сподели още националният селекционер. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР