Волен Сидеров, общински съветник в Столичния общински съвет (СОС), лидер

...
Волен Сидеров, общински съветник в Столичния общински съвет (СОС), лидер
Коментари Харесай

Сидеров с обвинения за 2 престъпления и парична гаранция от 50 000 лв.

Волен Сидеров, общински консултант в Столичния общински съвет (СОС), водач на политическа партия, се яви в 15 часа през днешния ден в СДВР-МВР, с цел да му бъде предявено разпореждане за привличане в качеството му на обвинен за осъществено закононарушение по член 320 от Наказателния кодекс(НК).
Обвинението е по отношение на отправени апели за подбудителство на обществото към нарушение на откритите в страната противоепидемиологични ограничения в изискванията на изключително състояние, оповестиха от прокуратурата.
Спрямо В.С. е предявено и обвиняване за това, че на 13.04.2020 година незаконно е попречил на орган на властта да извърши служебните си отговорности, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвинен в Столична дирекция на вътрешните работи – закононарушение по член 270, алинея 1 Наказателен кодекс.
На обвинения В.С. е взета мярка за неотклонение „ парична гаранция ” в размер на 50 000 лв., вносима в 14-дневен период, считано от през днешния ден.
Отделно от горното, на 14.04.2020 година Софийската районна прокуратура се самосезира и образува второ досъдебно произвеждане за отправяне на опасност по отношение на прокурор и проверяващ служител на реда.
В телевизионно предаване, излъчено на 13.04.2020 година, В.С. отправил закани по отношение на органи на властта, за да ги принуди да не издигнат горепосочените обвинявания: „ Правете си сметката, тези които в този момент се готвите да ми повдигнете обвиняване, какъв брой време ще живеете! “; „ Тези, които сте приели в този момент да действате против мен, няма да ви бъде! “. Описаното действие съставлява закононарушение по член 269, алинея 1 Наказателен кодекс. Разследването и по този случай продължава.
Припомняме, че на икономиста Владимир Каролев преди двайсет дни също бяха повдигнати две обвинявания. Едното е за нарушение на карантината. Второто е за заблуждаващи изявления в обществените мрежи, в които се изяснява, че ограниченията против епидемията са безплодни. Определена му беше парична гаранция също от 50 000 лв..
Вижте още:
Сидеров приканва да бъде нарушена рекомендацията на ген. Мутафчийски за църквите и Великден
Две обвинявания за Каролев - за нарушение на карантината и за заблуждаващи новини
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР