Волен Сидеров избяга днес от СДВД-МВР и разследващият полицай разпореди

...
Волен Сидеров избяга днес от СДВД-МВР и разследващият полицай разпореди
Коментари Харесай

Волен бяга от полицията, водят го принудително

Волен Сидеров избяга през днешния ден от СДВД-МВР и проверяващият служител на реда разпореди насилственото му завеждане. Това заяви държавното обвиняване през днешния ден. Волен Сидеров е бил свикан да се яви в 15 ч. в постройката на СДВР-МВР в качеството му на обвинен по досъдебно произвеждане, формирано в Софийската районна прокуратура за предявяване на разпореждане за привличане на обвинен и взимане на мярка за неотклонение „ парична гаранция “.

На входа на СДВР-МВР, общинският консултант от „ Атака ” е отказал да показа документ за идентичност и демонстративно е напуснал региона. В тази връзка проверяващ служител на реда е разпоредил насилственото довеждане на лицето, прецизираха от държавното обвиняване.

По-рано през днешния ден прокуратурата разгласи, че на Волен е избрана 50 000 лева гаранцията, която би трябвало да бъде импортирана в 14-дневен период. Софийската районна прокуратура повдигна две обвинявания Сидеров.

 

Обвинението е за отправени апели за нарушение на противоепидемиологичните ограничения в изискванията на изключително състояние. Спрямо Сидеров е предявено и обвиняване за това, че на 13.04.2020 година незаконно е попречил на орган на властта да извърши служебните си отговорности, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвинен в Столична дирекция на вътрешните работи.

Отделно, Софийската районна прокуратура се е самосезирала и образувала второ досъдебно произвеждане за отправяне на опасност по отношение на прокурор и проверяващ служител на реда. В телевизионно предаване, излъчено на 13 април Сидеров отправил закани по отношение на органи на властта, за да ги принуди да не издигнат обвинявания против него. От държавното обвиняване го цитират: „ Правете си сметката, тези, които в този момент се готвите да ми повдигнете обвиняване, какъв брой време ще живеете! ”; „ Тези, които сте приели в този момент да действате против мен, няма да ви бъде! ”.

Разследването и по този случай продължава.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР