Вокална група Бамбини“ при Общинския детски комплекс в Пловдив са

...
Вокална група Бамбини“ при Общинския детски комплекс в Пловдив са
Коментари Харесай

Пловдивската вокална група „Бамбини“ заминава на конкурс в САЩ

Вокална група „ Бамбини “ при Общинския детски комплекс в Пловдив са номинирани за присъединяване във финалната част на Международен фестивал за авторски, детски и младежки пиеси и песни „ Децата на България “ в Съединени американски щати. До номинацията се стигна след сполучливото прекосяване в Първи кръг на фестивала, в който ВГ „ Бамбини “ вземат участие с две авторски песни по музика на  Снежана Донева. Тази година фестивалът ще се организира в дните 30, 31 март  на сцената на „ Малко българско учебно заведение “ в Чикаго, Илинойс. Фестивалът ще бъде открит от Бойко Антонов – организатор; Живка Петрова – шеф на „ Малко българско учебно заведение “ - Чикаго и Светослав Станков - Генерален консул на Република България в Чикаго.
Прочетете още
В рамките на състезанието са планувани майсторски класове, като в раздел „ Музика/пеене “, майсторският клас ще се води от ръководителите на ВГ „ Бамбини “ – Снежана и Димитър Доневи.   

В отвън конкурсната стратегия ВГ „ Бамбини “ приготвя специфичен репертоар, който ще представи  пред публиката в Чикаго. За първи път ще се извърши напълно нова разработка на емблематичната ария  „ Една българска роза “. Ще прозвучат и песни от авторския репертоар на групировката.

Това не е първото пътешестване на ВГ „ Бамбини “ зад океана. През 2022 година изпълнителите се завърнаха от Първото издание на Фестивала, който се организира във Вашингтон, Съединени американски щати  с общо три награди: Грамота и статуетка за авторска музика за Снежана Донева – началник на ВГ „ Бамбини “; Грамота и статуетка за най–добър аранжимент за Димитър Донев – корепетитор и аранжор на вокалната формация; Грамота и статуетка за Зоя Павкова – за най–добро вокално осъществяване.

Силно разчувствани, участниците от вокалната група са щастливи, че ще имат опция да показват града ни и да занесат парченце от България посредством наличието и осъществяванията си. Пътуването на ВГ „ Бамбини “ в Съединени американски щати се финансира и с поддръжката на Община Пловдив по Компонент 2 „ Мобилност “.

В края на 2023 година групировката  реализира  първия си  авторски музикален албум „ Слънце над България “, който включва най-вече авторски песни и аранжименти. Появата на музикалния диск провокира засилен интерес и песните на „ Бамбини “ към този момент се пеят от децата в разнообразни учебни заведения, детски градини и музикални школи в страната и чужбина.

Изпълнителите на вокалната школа са неведнъж награждавани - носители са на влиятелната „ Награда Пловдив “, на GRAND PRIX от Национален конкурс „ Път към славата “ – София, GRAND PRIX от присъединяване в Международен фестивал на изкуствата „ Magia Italiana ”, Римини  и мн. други. Талантливите реализатори сполучливо се показаха и в телевизионния риалити формат „ България търси гений “, където доближиха до полуфинала на изданието.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР