Вокалистът на групата Intelligent Music Project - Рони Ромеро, която

...
Вокалистът на групата Intelligent Music Project - Рони Ромеро, която
Коментари Харесай

Международен скандал избухна с представителя ни на Евровизия

Вокалистът на групата Intelligent Music Project - Рони Ромеро, която ще ни показа на Евровизия 2022, е разгласен за търсене в Испания от 17 ноември 2021 година, настояват изявления в италиански медии.

Изданията предават, че артистът, който сега живее в Румъния, не се е явил в съда във Валдеморо, с цел да даде показания за закононарушение против някогашната си брачна половинка. Тя има ограничаваща заповед против него, съгласно която Ромеро не може да се приближава на 500 метра от дамата, дома или работата ѝ. Също по този начин на него му е неразрешено да комуникира с нея по никакъв метод. От 28 декември 2020 година не може да има лиценз за оръжие, до момента в който тази процедура не завърши.

На фона на изявленията в пресата Рони Ромеро изпрати отворено писмо до медиите, в което отхвърля обвиняванията и дава изясненост на обстановката. В писмото той опровергава оповестената информация в интернационалните и български медии, че е търсен и с настояща заповед за арест от испанския съд. Oбвиненията са свързани с хипотетични закани, отправени от него по адрес на някогашната му брачна половинка.

Ето какво написа вокалистът на Intelligent Music Project без редакторска интервенция:

„ Публикуваната в медиите информация е отчасти вярна – съществува правосъдна процедура по издирването ми в Испания, с което сега се занимава моят юрист. Ето малко обстоятелства:

Всичко е почнало още през декември 2020 година, за което никой не ме беше уведомил, тъй като съдът не е знаел настоящия ми адрес. Бях осведомен за обвиняването от полицията по средата на улицата по време на неколкодневен работен престой в Испания през юни 2021. Това се случи, до момента в който взимах сина си, с цел да прекараме време дружно – шест месеца откакто процедурата е почнала. Още на същия ден, както и на идващия, отидох до полицейското ръководство и до съда, с цел да получа повече информация за това какво се случва и какви са обвиняванията против мен (5 и 6 юни 2021, събота и неделя). След като след това нямах опция да се явя на планувания от съда разпит, заради това, че нито тогава, нито сега пребивавам в Испания, съм бил разгласен за търсене. Но, както загатнах, за това сега се грижи моят юрист.

Съдът, полицията и испанското посолство в Букурещ знаят настоящия ми адрес, телефонния ми номер и имейла ми, откакто аз персонално ги подадох на 5 юни 2021 година – незабавно откакто бях осведомен за правосъдните процедури против мен – направих това с концепцията да оказа помощ на следствието, както и да бъда осведомен за всяко развиване, обвързвано с него. От юли 2021-а досега нямам никаква информация за развиването на случая.

Искам изрично да заявя, че обвиняванията против мен са безусловно погрешни и са основани на изваден от подтекста текст от SMS по време на преписка, случила се в пика на пандемията от COVID-19 през 2020-а, когато нямах опция да пътувам до Испания и респективно да виждам 8-годишния си наследник. Възползвайки се от тази обстановка, на мен ми беше отказвано да споделям с него – нито по телефон, нито по Skype, нито посредством която и да е платформа. Към момента към момента нямам опция да споделям със сина си.

Оповестяването на информацията за следствието до медиите точно в този миг от моята кариера е следващият замърсен номер, целящ да опетни името и имиджа ми – нещо, от което пострадвам от момента, в който се реалокирах да пребивавам в Букурещ. Заедно с годеницата ми непрекъснато сме обект на тормоз даже в обществените мрежи – от подправени профили с един и същи източник.

Всеки, който ме познава, знае, че в никакъв случай не бих заплашил със гибел и най-големия си зложелател, даже и да имах подобен. Всички мои другари, сътрудници в групите, от които съм част, бизнес сътрудници могат доста добре да опишат моята персона – естествен човек, музикант, който просто желае да бъде благополучен в персоналния и професионалния си живот.

За страдание има хора, които не могат да одобряват непознатото благополучие. Времето и правораздаването ще покажат каква е истината и ще слагат недоброжелателите на мястото, което заслужават. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР