Вождът на индианското племе Чероки, живеещ в , Чък Хоскин-младши,

...
Вождът на индианското племе Чероки, живеещ в , Чък Хоскин-младши,
Коментари Харесай

Индианците Чероки не искат Jeep да използва името им в автомобилите си

Вождът на индианското племе Чероки, живеещ в, Чък Хоскин-младши, изиска от Jeep да спре да употребява наименованието на народа му в имената на колите на Jeep - Grand Cherokee и Cherokee. Това заяви Си Ен Ен, съобщи БГНЕС.

„ Мисля, че в тази страна живеем в ера, когато е време корпорациите и спортните компании да спрат да употребяват индиански имена, изображения и имена на талисмани за своите артикули. Не се колебая в техните положителни планове, само че ние не се усещаме зачетени, когато името ни е залепено в профил на кола “, сподели Хоскин-младши.

На собствен ред представители на компанията означиха, че имената на колите са деликатно подбирани и одобрени в продължение на доста години, с цел да почетат индианските нации за техните достойнство, героизъм и горделивост.

" Ние сме подготвени повече от всеки път да проведем оправдателен и открит разговор с вожда на народа Чероки Чък Хоскин ", добави компанията.

Хоскин обаче акцентира, че няма условия, при които би било задоволително една компания да употребява племенно име. " Това е най-ценното нещо, което имаме. Това е част от нашата еднаквост ", акцентира той.

Автомобилите Jeep Cherokee се създават от 1974 до 2001 година, производството на коли под това име е обновено през 2013 година През 1993 година се появява Jeep Grand Cherokee.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР