Военновъздушните сили прехванаха и приземиха самолет-нарушител Чесна-150 вчера в късния

...
Военновъздушните сили прехванаха и приземиха самолет-нарушител Чесна-150 вчера в късния
Коментари Харесай

Пилотът на прехванатия самолет е оказал пълно съдействие на военните при приземяването

Военновъздушните сили прехванаха и приземиха самолет-нарушител Чесна-150 през вчерашния ден в късния следобяд.
Той навлязъл във краткотрайно резервирана зона без полетен проект и без включено устройство за връзка с наземните радари.

Задействани са изтребителите МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево,които го прехващат и го съпровождат до летище Бохот край Плевен като цялата интервенция се прави за към пет минути.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов изясни пред Българска национална телевизия, че самолетът-нарушител е изпълнявал подготвителен полет. Той добави,че противовъздушната защита работи с нараснало внимание и че това не е огромен случай, а е нарушаване на разпоредбите.



След активирането на изтребитерите към 1745 един от МиГ-29 с кап. Аспарух Пашов на борда излетява, като е ориентиран по нисколетяща чецел в арйона на плевен. задачата е визцуализираан, с нея е открит конаткт и след това. Другия изтребител не е вдигнат, защото рилотът на самолета Чесна е оказал цялостно подпомагане на военните

Според командира на авиобаза " Граф Игнатиево " бригаден военачалник Николай Русев решението да бъдат вдигнати изтребителите е вярно, а водачът е направил сполучливо своята задача.

" Пилотът на самолета цел не е бил нападателен и не се е опитвал да избяга, тъй че желая да разсея едни такива подозрения които витаят към този момент, че надали не това е още веднъж опит някой да опитва противовъздушната защита на НАТО, това е несериозно. Ние по тази причина сме там, с цел да излизаме, когато има някакъв обект, който поражда някакво подозрение във въздушното пространство. Реагира се и в тази ситуация виждате, че си извършва всичко сполучливо и безвредно. В случая това беше една от най-трудните задачи ниско летяща малоскоростна цел което не се случва всеки ден на всеки водач, само че летците са готови. Ако не са готови, те не застъпват в дежурство, за това подсигурявам ", акцентира ген. Русев.

Вижте повече в директното включване на Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР