Военновъздушните сили на САЩ ще увеличат значително харчовете по следващата

...
Военновъздушните сили на САЩ ще увеличат значително харчовете по следващата
Коментари Харесай

US Air Force налива $28 млрд. за следващото поколение изтребители

Военновъздушните сили на Съединени американски щати ще усилят доста харчовете по идната стратегия за нов изтребител, наречена Next Generation Air Dominanc. Във фискалния интервал 2025-29 година се възнамерява да бъдат изхарчени $28,48 милиарда, демонстрират числа от бюджета на Щатите. В сумата е включена и програмата Collaborative Combat Aircraft, която би трябвало да създаде безпилотен, поле-автономен дрон, който да ескортира новия военен изтребител на щатската авиация.

USAF Plans $28.48 Billion over 5 Years to Develop New Advanced Fighters, Drone Escorts
— Air & Space Forces Magazine (@ASForcesMag)
NGAD е най-големият приоритет на военновъздушните сили на Съединени американски щати, той би трябвало да размени F-22 Raptor към 2030 година Секретарят на Air Force Франк Кендъл споделя, че се възнамерява построяването на най-малко 1000 дрона, чието разрастване във въоръжението да стартира от 2028 година

Какъв би бил броят на самолетите за момента може единствено да се гадае, като в догатките се въртят числа от 200-250 единици. Все отново става въпрос за аероплан, струващ „ няколко стотин милиона $ ”, до момента в който дронът ще коства към $30 млн.

Към момента се знае, че изтребителят ще разчита на стелт технология, а дроновете ще извършват разнообразни функционалности, в това число насочващи и даже тилови. Какво имаме поради? Те ще транспортират в допълнение боеприпаси, които ще могат да бъдат насочвани от водача на самолета във групировката, или сами ще могат да нападат цели.

Очаква се Air Force да разпореди два контракта за осъществяване на плановете още тази година.

Предполага се, че NGAD ще разчита на Next Generation Adaptive Propulsion (NGAP), т.е. нови мотори, които ще оферират по-добри параметри от мотора F135 на F-35.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР