Военновъздушните сили на Република България и Военновъздушните сили на САЩ

...
Военновъздушните сили на Република България и Военновъздушните сили на САЩ
Коментари Харесай

Военновъздушните сили на Република България и на САЩ ще проведат съвместна тренировка

Военновъздушните сили на Република България и Военновъздушните сили на Съединени американски щати ще проведат взаимна подготовка на следващия ден, 2 април, това оповестиха от Министерството на защитата.

Военнослужещи от авиобаза - Безмер, взаимно с предни авионасочвачи от Военновъздушни сили на Съединени американски щати, ще упражнят симулирано поразяване на земни цели от самолети В-1, основани във военновъздушна база Морон в Испания.

Мисиите на самолетите В-1 са част от приноса на Съединени американски щати към ограниченията за усилена зоркост в Черноморския район и имат за цел да показват уговорката на Съединени американски щати към груповата защита на НАТО, посредством присъединяване в взаимни тренировки и учения с сътрудници и съдружници.

Съвместната подготовка ще обезпечи скъпа опция за надграждане на подготовката на българските военнослужещи и ще удостовери готовността на Военновъздушни сили на Република България да противодействат уверено при всевъзможни военни закани.

С дейностите си нашите Военновъздушни сили ще потвърдят своята ангажираност към груповата защита на НАТО и ще показват увереност за гарантиране сигурността в района.

Подобна подготовка се организира за втора поредна година.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР