Военновъздушните сили на Либийската национална армия (ЛНА) под командването на

...
Военновъздушните сили на Либийската национална армия (ЛНА) под командването на
Коментари Харесай

Хафтар обяви въздушна война на Турция

Военновъздушните сили на Либийската национална войска (ЛНА) под командването на Халифа Хафтар ще стартират „ невиждани удари “ по турски цели в северноафриканската страна, предава EA Daily.

„ В околните часове ще видите най-голямата въздушна акция в историята на Либия “, се споделя в публикувано през днешния ден, 21 май, документално заявки на команващия Военновъздушни сили на ЛНА Сакра ал Джаруши. „ Всички позиции и ползи на Турция във всички (либийски) градове са законни цели за нашите самолети и призоваваме гражданското население да стои по-далеч от тях “.

През последните дни събитията в Либия се развиват стремглаво. В началото на седмицата армията на Хафтар загуби контрола над военното летище Ал Уатия южно от Триполи, евакуирайки го незабавно под натиска на формированията на Правителството на националното единодушие (ПНС) отпред с Файез Сарадж, което получава мощна военна поддръжка от страна на Турция. На 20 май командването на ЛНА разгласи едностранно евакуиране от фронтовата линия по периметъра на либийската столица, където заседава ПНС, с 2-3 километра в символ на благосклонност преди приключването на свещения за мюсюлманите месец Рамадан. Но препоръчаното от Хафтар помирение бе отхвърлено от Сарадж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР