Военното крило на Хамас съобщи, че е убит най-малкият заложник

...
Военното крило на Хамас съобщи, че е убит най-малкият заложник
Коментари Харесай

Хамас обявиха, че е убит най-малкият им заложник - 10-месечният Кфир

Военното крило на " Хамас " заяви, че е погубен най-малкият пленник - 10-месечния Кфир. Той е умрял дружно с 4-годишния му брат и майка им при израелски бомбардировки, съобщи Българска национална телевизия. Израел ревизира информацията.

" Хамас " е уведомил договарящите в столицата на Катар - Доха, че е подготвен на удължение на примирието в Газа с 4 дни. Настоящото съглашение изтича на следващия ден. Снощи бяха пуснати още 12 заложници в подмяна на освобождението на 30 палестински пандизчии. За първи път бяха освободени пленници, държани от групировката " Ислямски джихад ".

Въоръженото крило на " Хамас " - " Бригадите Ал Касам " настояват, че най-малкият пленник - 10-месечният Кфир Бибас е погубен дружно с 4-годишния му брат Ариел и майка им при израелски бомбардировки. По-рано израелските управляващи оповестиха, че 10-месечният Кфир, брат му Ариел и родителите им са предадени от " Хамас " на друга въоръжена формация.

В Тел Авив нощес се организира проява с апел за освобождението им, а чичото на децата се обърна към целия свят с думите: " Това е като описът на Шиндлер. Чакаме кой ще оцелее и кой не. "

" Хамас " съобщи на Червения кръст общо 12 заложници - 10 израелци - 9 дами и един малолетен, и двама тайландци.

81 са заложниците, освободени от началото на примирието - всички те дами и деца. 21 от тях са задгранични жители, множеството тайландски аграрни служащи. Но над 160 души остават в плен.

Израел към този момент е подготвил лист с имената на 50 пленници, които би трябвало да бъдат пуснати, в случай че има съглашение за удължение на примирието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР