Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в село

...
Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в село
Коментари Харесай

Успешна операция: Унищожиха силно корозирал боеприпас, открит в частен имот

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен арсенал, открит в село Славовица, област Плевен. Това оповестиха на своя уеб уебсайт от Министерството на защитата.

Формированиeто за преодоляване и/или превъзмогване на следствията от бедствия за заличаване на невзривени муниции от 55-и инженерен полк от състава на Сухопътните войски беше задействано през днешния ден за разузнаване и неутрализиране на 152 мм мощно корозирал осколочно-фугасен артилерийски снаряд.


Боеприпасът е открит на 9 април при изкопни работи в частен парцел в с. Славовица. Под управлението на капитан Мартин Станчев формированието разузна, транспортира и унищожи боеприпаса в землището на село Славовица, на два км западно от обитаемото място, при прецизно съблюдаване на ограниченията за сигурност, показват още от Министерството на защитата.

В края на март военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен арсенал, открит в ж.к. „ Манастирски ливади “ в София, а в края на януари военнослужещи унищожиха плаваща мина, открита в акваторията на Черно море. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР