Военноморското учение Океански щит-2023 се провежда от днес в Балтийско

...
Военноморското учение Океански щит-2023 се провежда от днес в Балтийско
Коментари Харесай

Русия започна военни учения и в Балтийско море на фона засилващото се напрежение с НАТО

" Военноморското обучение " Океански щит-2023 " се организира от през днешния ден в Балтийско море под управлението на главнокомандващия на Военноморски сили адмирал Николай Евменов. По време на учението се възнамерява да се ревизира готовността на военноморските сили за отбрана на националните ползи на Руската федерация в оперативно значим регион и съгласуваността на работата на щабовете от разнообразни равнища за ръководство на силите (войските) ", оповестиха от съветското министерство на защитата, съобщи ТАСС.

Освен това се допуска, че ще бъде отработена отбраната на морските връзки, превозването на войски и военни товари и отбраната на морския бряг.

" В учението вземат участие над 30 военни кораба и катери, 20 спомагателни кораба, 30 самолета на военноморската авиация и на съветските въздушно-космически сили, към 6000 военнослужещи ", допълват от министерството на защитата.

В края на юли Русия стартира военни учения и в Черно море. Зоната включва елементи от изключителната икономическа зона на България.

" Новата съветска зона за предизвестие в Черно море в границите на изключителната икономическа зона на България основава нови опасности за неправилни преценки и ескалация, както и съществени спънки пред свободата на корабоплаването ", бе декларирано след  съвещанието на съвета на НАТО-Украйна в Брюксел предходната седмица. Вчера Москва разгласи, че и унищожила три морски безпилотни катера на Украйна, които са атакували съветски транспортни кораби на 340 км от Севестопол. От картата, оповестена от канала на съветската телевизия " Первый канал ", се вижда, че това се е случило по-близо до Варна и Бургас, в сравнение с до съветския черноморски град. 

Днес още веднъж Кремъл заяви, че украински военноморски безпилотен катер се е опитал да нападна съветски боен транспортен съд, ескортиращ цивилен транспортен транспортен съд в югозападната част на Черно море тази нощ, заяви организация РИА " Новости ", като се базира на изказване на представителя на съветското министерство на защитата Игор Конашенков.

По думите му " с помощта на професионалните дейности на екипажа на съветския транспортен съд украинският катер е бил открит и погубен в точния момент ".

Пристанището на река Дунав в украинския град Измаил прекрати работа след съветски удар с дронове. Портът се намира против членуваща в НАТО Румъния и е главен различен път за експорт на зърно от Украйна, откогато в средата на юли Русия на процедура възвърне блокадата на украинските черноморски пристанища.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР