Военноморските сили на САЩ не изключват изпращане на самолетоносач в

...
Военноморските сили на САЩ не изключват изпращане на самолетоносач в
Коментари Харесай

САЩ не изключват изпращане на самолетоносач в Тайванския проток

Военноморските сили на Съединени американски щати не изключват изпращане на самолетоносач в Тайванския пролив , макар че актуалните военни технологии на Китай съставляват по-голяма опасност за американските бойни кораби от преди.

Това разгласи шефът на военноморските интервенции на Военноморски сили на Съединени американски щати адмирал Джон Ричардсън, представен от " Ройтерс ".
 Тайван стартира военни учения
Тайван стартира военни учения

Тези маневри не са свързани с изказванията на Китай

През 2018 година Вашингтон на три пъти изпрати бойни кораби в стратегическата акватория, която разделя Тайван от континентален Китай, само че от повече от 10 година не е разполагал самолетоносач в района.

За този интервал Китай се е снабдил с ракети, които са огромна опасност за вражеските кораби.

" Ние в действителност не желаеме да виждаме ограничавания какъв клас транспортен съд може да премине през тези води ", разяснява адмиралът пред публицист в японската столица Токио, откакто беше запитан дали модерните китайски оръжия съставляват прекомерно огромен риск.
 Тайван разгласи огромни военни учения за противопоставяне на Китай
Тайван разгласи огромни военни учения за противопоставяне на Китай

Нараства напрежението сред двете страни

Ние преглеждаме Тавайнския пролив като част от интернационалните води , означи той.

Самолетоносачите, които са снабдени с към 80 самолета и екипаж от към 5000 моряци, са основна част от американските сили.

Във вторник американски представител разяснява пред медията, че Съединени американски щати наблюдават от близко китайските планове към Тайван , откакто актуалните технологии дават на Пекин по-големи благоприятни условия за окупиране на острова.

В отчет военното разузнаване на Съединени американски щати дефинира Тайван като " главната движеща мощ " зад модернизирането на армията на Китай.

Ричардсън, който посети Китай преди да отпътува за Япония, означи, че е декларирал пред китайските си сътрудници, че Съединени американски щати се опълчват на всевъзможни едностранни дейности от страна на Пекин или Тайпе . Той прикани Китай да се придържа към интернационалното право.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР