Военномедицинската академия (ВМА) се ползва с доказан авторитет в чужбина,

...
Военномедицинската академия (ВМА) се ползва с доказан авторитет в чужбина,
Коментари Харесай

Радев уважи ВМА за годишнината на болницата

Военномедицинската академия (ВМА) се употребява с потвърден престиж в чужбина, разгласи президентът Румен Радев на тържественото заседание във връзка на 128 години от основаването на Военномедицинската академия (ВМА).

Приятно ми е да бъда с вас, освен да ви поздравя за вашата годишнина и не просто да произнеса публична тирада, а най-много да ви благодаря по тази причина, че вие освен връщате здравето и живота, само че и с това, което вършиме. Връщате вярата ни за бъдещето на нашата нация. Днес здравната ни система се съпътства от редица неуредици, постоянно - и с безсърдечие, само че от ден на ден хора имат религия на ВМА, тъй като тук здравето е висша полезност и вие го потвърждавате с дейностите си всеки ден, съобщи президентът Радев.

ВМА не е общоприетоо лечебно заведения. Поколения военни и цивилни експерти го трансфораха в национална институция, и тъкмо в нея през днешния ден има ясна визия, има цели, има ред и отговорност, добави той. По думите му всички тези триумфи се дължат най-много на експертите, които работят в лечебното заведение. Имам персонални наблюдения върху ВМА повече от 40 години - за всички тези години се сменяха оборудването, изискванията и хората, само че духът на ВМА остана неизменен, дългът и призванието към пациента, българските жители и към България, добави президентът. Точно този дух е ключът към триумфите, които постигате през днешния ден, сподели още той.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР